S kalder vækstudspil uambitiøst


S kalder vækstudspil uambitiøst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De små og mellemstore virksomheder har brug for langt mere hjælp, end regeringen lægger op til, mener S.

For lidt og for sent.

Sådan lyder skudsmålet fra Socialdemokraterne, efter at regeringen har løftet en del af sløret for sin vækstplan.

Regeringen vil konkret fritage de små og mellemstore virksomheder for at blive underlagt nye danske regler i tre år. Samtidig får virksomheder forbedret adgangen til at låne penge til ny produktion, der kan skabe vækst.

- Det er ganske udmærket, at regeringen vil lempe små og mellemstore virksomheders vilkår, men de har haft 10 år til det, siger Socialdemokraternes finansordfører, Morten Bødskov.

Han mener, at regeringen med sine mange nye regler siden 2001 netop har været med til at kvæle de små og mellemstore virksomheders mulighed for vækst.

- Regeringens eget vækstforum har påpeget, at efter 10 år med denne regering er der alt for mange små og mellemstore virksomheder, der aldrig vokser sig store. De skal have en langt stærkere hjælpende hånd end det, regeringen lægger op til, siger Morten Bødskov.

Socialdemokraterne og SF lægger i deres vækstudspil op til, at de små virksomheder skal have adgang til skattekreditter i den svære opstartsfase, hvor pengene er små.

Samtidig vil oppositionspartierne giver virksomhederne mulighed for at trække 100 procent af investeringerne i maskiner fra i det første år.

- Det vil give et enormt løft til virksomheder, og så vil vi samtidig droppe besparelserne på uddannelse og forskning og sikre et tættere samarbejde mellem forskningen og erhvervslivet, siger Morten Bødskov.

Regeringen ventes at få vedtaget sin samlede vækstpakke med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne, og derfor sidder Socialdemokraterne ikke og venter på en indkaldelse til forhandlinger.

- Hvis regeringen ikke har andet at komme med, så opfordrer vi dem til at udskrive valg. Vi taber konkurrencekraft og arbejdspladser hver eneste dag, fordi regeringen ikke er i stand til at finde medicinen for dansk erhvervsliv, siger Morten Bødskov.

S kalder vækstudspil uambitiøst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce