S: Hver syvende akutjob til udfaldstruet er ikke ringe


S: Hver syvende akutjob til udfaldstruet er ikke ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen (S) mener, at fagbevægelsens kritik af akutjobordningen skyder forbi.

Det er ikke så ringe endda, at hver syvende akutjob er blevet besat af en arbejdsløs, som var ved at miste sine dagpenge. Sådan lyder det fra Socialdemokraternes beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen.

- Akutjobbene har fået meget opmærksomhed, men det er kun en enkelt indsats ud af mange. Og som en enkelt indsats over for langtidsledige er 14 procent ikke ringe, siger Leif Lahn Jensen.

- Men når det er sagt, havde jeg da gerne set, at endnu flere mennesker var kommet i gang på akutjobordningen, tilføjer han.

Ifølge en omfattende, landsdækkende kortlægning af samtlige opslåede akutjob, som analysefirmaet Kaas & Mulvad har gennemført for Ugebrevet A4, er kun 14 procent af de opslåede akutjob indtil nu gået til en udfaldstruet langtidsledig.

A-kasserne anslår, at i alt 15.000 vil have mistet deres dagpenge med udgangen af april. Indtil nu har akutjobordningen givet arbejde til 3300 langtidsledige, som stod til at miste dagpengene.

Forbundsformand for de ufaglærte og kortuddannede i 3F, Poul Erik Skov Christensen, kalder i ugebrevet de nye tal en katastrofe, der kalder på hurtig politisk handling fra regeringen. Men Leif Lahn Jensen er ikke enig i, at det er en katastrofe.

- Det er rigtigt, at mange vil falde ud af dagpengesystemet, på grund af den forringelse den tidligere regering lavede, siger Leif Lahn Jensen.

- Det er derfor, de sidder og forhandler ovre i Finansministeriet og er ved at finde ud af, hvordan vi kan skabe arbejdspladser, siger Leif Lahn Jensen om de politiske forhandlinger om vækstplanens andens del.

Forhandlinger, der dog tilsyneladende er gået i stå på grund af uenigheder mellem regeringen og den blå blok.

- Det eneste rigtige er nu at få skabt så mange arbejdspladser som muligt. Det er det, der skal få de her mennesker i gang og give dem et bedre liv, siger Leif Lahn Jensen.

Han nævner, at regeringen ud over akutjobordningen også har forlænget dagpengeperioden, skabt venteordninger, givet flere mulighed for jobrotation og seniorjob, og så er der taget flere skridt for at bekæmpe ungdomsarbejdsløsheden.

Desuden har de langtidsledige mulighed for at få en særlig uddannelsesydelse i et halvt år, hvis de går i gang med en uddannelse.

S: Hver syvende akutjob til udfaldstruet er ikke ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce