Triste svenskere og finner og morgentvære danskere. Den fynske juice-producent Rynkeby starter en kampagne for bedre morgenhumør med en video, der

Den gode nyhed er, at danskerne er blandt de mindst morgentvære mennesker i Norden.

Den dårlige nyhed er, at fire ud af 10 danskere ikke betragter sig selv som morgenmennesker, og knap hver femte betegner sit morgenhumør som dårligt eller mindre godt. Det kan selvfølgelig være en udfordring, hvis man er nødt til at begynde dagen med at stå op om morgenen.

Statistikken er indsamlet af Opeepl for den fynske juiceproducent Rynkeby, som har brugt tallene for nordboernes morgenhumør som inspiration til en ny reklamekampagne. Den skal ifølge Jørn Falk, nordisk marketingdirektør hos Rynkeby Foods, løfte det nordiske morgenhumør. Og nok også gerne øge salget af Rynkeby-juice:

- Vi er af den overbevisning, at en god morgen starter med den enkelte, og at vi med små greb kan få det gode morgenhumør til at smitte af på folk omkring os: Familie, venner og kolleger, siger Jørn Falk i en pressemeddelelse.

- Det er begyndelsen på noget, som vi håber kan vokse sig stort over de kommende år. Undervejs håber vi at blive klogere på det gode morgenhumør. Og forhåbentlig kan det inspirere til, hvordan vi kan gøre vores morgener lidt bedre, forudser marketingdirektøren for det fynske selskab.

Også dårligt humør i weekenden

Første skud vitaminer til det bedre morgenhumør kommer med videoen, som Rynkeby God Morgen har lagt på Youtube - hvor den på kun syv dage er blevet afspillet næsten 700.000 gange.

Lidt bonusinfo: Svenskernes og finnernes morgenhumør er i endnu højere grad end danskere og nordmænd i dårligt humør om morgenen.

Selv i weekenden er hver fjerde svensker i dårligt eller mindre godt humør, når øjnene slås op til en ny dag, viser tallene i Rynkebys undersøgelse. I Danmark er det kun hver 20., der begynder weekenddagene i dårligt humør.

  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent