Vindmølleproducenten MHI Vestas har siden marts hyret knap 300 nye medarbejdere, en væsentlig del af dem på produktionen på Lindø

Fabrikschef Mikael Rye Kristensen har siden marts haft rygende travlt med at hyre folk til MHI Vestas-fabrikken på Lindø, hvor vindmøllefabrikantens naceller - møllehuse - bliver produceret.

MHI Vestas annoncerede for otte måneder siden et behov for 414 nye medarbejdere på fabrikkerne på Lindø og i Nakskov, og siden lancerede vindmølleproducenten en ny fabrik i Esbjerg. Det smitter af på de seneste statistikker, som viser, at der på Lindø og i Esbjerg sammenlagt er ansat 169 nye folk, mens der til produktionen i Nakskov er hyret 115. Alt i alt er der ansat 284 medarbejdere, og ansættelserne fortsætter, lyder det fra Mikael Rye Kristensen.

MHI Vestas

MHI Vestas på Lindø producerer naceller - møllehuse med al teknikken - til de gigantiske vindmøller.Hver nacelle er 20 meter lang, otte meter bred og otte meter høj og vejer knap 400 ton.

De første kommercielle møller af typen V164-8,0 MW blev indviet 24. april 2016. MHI Vestas Offshore Wind er ejet af danske Vestas Wind Systems og japanske Mitsubishi Heavy Industries. Koncernen har tre fabrikker i Danmark - på Lindø, i Nakskov og senest i Esbjerg. 

- Vi har på Lindø og i Esbjerg ansat flere folk, end vi oprindeligt havde meldt ud. Det har været nødvendigt for at følge med de ordrer, vi har fået. Vi er i den gode situation, at vi har ordrer frem til 2021-2022, og vi er ikke færdige med at ansætte endnu, selv om tempoet ikke er helt så højt som i starten, siger fabrikschefen.

Ingeniør-afdeling

Nogle af de mennesker, der er ved at blive ansat, er ingeniører, som skal bemande en ny afdeling på Lindø-fabrikken.

- Vi holder samtaler med folk i øjeblikket, og når vi har de 10-15 mand, vi har brug for, har vi vores egne kompetencer i huset, når der f.eks skal rettes noget til hurtigt. Hvert nyt projekt, vi sælger, er kundespecifikt, og derfor er det vigtigt at have egne ingeniører, for en mølle er ikke bare en mølle. Der er forskellige krav til sikkerhed, nogle vil have to gelændere, og tager du England og Tyskland, så kører man på 230 volt det ene sted og 110 det andet. Så der er mange forskellige aspekter, der skal rettes til, fastslår fabrikschefen.

MHI Vestas startede sin serieproduktion af naceller på Lindø i 2014.

  • Kim Skovsby

    Af:

    Jeg er journalist på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende. Her har jeg været ansat siden 2006, og jeg har dækket mange forskellige stofområder (bolig, mad, samfundsforhold), ligesom jeg i en årrække var lokalredaktør på redaktionen i Kerteminde. Jeg har været på erhvervsredaktionen siden 2014 og skriver blandt andet om privatøkonomi, social dumping og virksomheder. Jeg bor i Kerteminde og bruger bl.a fritiden på at ro havkajak.