Ryanair politianmeldt for ulovlig reklame


Ryanair politianmeldt for ulovlig reklame

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ryanair er anmeldt til politiet for ulovlig markedsføring, fordi annoncer for billige flybilletter ikke indeholder den korrekte pris.

Forbrugerombudsmanden anmelder det irske lavprisselskab Ryanair til politiet for misvisende markedsføring i forbindelse med udsalg af billige flybilletter.

Konkret mener forbrugerombudsmanden, at Ryanair overtræder den danske markedsføringslov i forbindelse med salg af flybilletter til enkeltrejser til kun 79 kroner stykket, som blev annonceret i Morgenavisen Jyllands-Posten i maj 2009.

Billetterne skulle betales med betalingskortet Visa Electron, som mest bruges af yngre. Blev der brugt andre betalingskort som f.eks. Visa/dankort eller Mastercard, blev prisen tillagt et gebyr på 40 kroner for både udrejse og hjemrejse.

Gebyret fremgik ikke af annoncen, og det, mener forbrugerombudsmand Henrik Øe, er i strid med markedsføringsloven.

- Når prisen på et produkt er betinget af brugen af et bestemt betalingskort, så skal det fremgå af annoncen. Gebyret for brugen af et andet kort, herunder det mere udbredte Visa/dankort skal også fremgå tydeligt for forbrugeren, siger Henrik Øe.

- Derfor har jeg nu meldt Ryanair for vildledning, siger Forbrugerombudsmanden.

Når sagen kommer for retten, vil en medarbejder fra Forbrugerombudsmanden møde på vegne af anklagemyndigheden med krav om bødestraf.

Ryanair har tidligere - i februar 2006 - fået en bøde på 70.000 kroner for ulovlig markedsføring. Den gang havde flyselskabet i annoncer lavet en fejlagtig prissammenligning, som miskrediterede konkurrenten SAS.

Ryanair politianmeldt for ulovlig reklame

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce