Rumfart mangler desperat ingeniører

Ingeniørerne hos Danish Aerospace Company arbejder blandt andet med at udvikle denne kondicykel, som Andreas Mogensen her afprøver i lokalerne i Odense. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Rumfart mangler desperat ingeniører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danish Aerospace Company i Odense har masser af arbejde, men mangler i dén grad ansøgere til det

Det går strygende for fynske Danish Aerospace Company, som netop har underskrevet en millionkontrakt med ESA, Den Europæiske Rumorganisation.

ESA har bestilt fynsk rum-motionsudstyr for et to-cifret millionbeløb, men ligeså glad direktør Thomas A.E. Andersen er for udsigten til at få mere at lave, ligeså desperat er han efterhånden i sin jagt på kvalificerede ansøgere til ledige stillinger.

- For fire år siden fik jeg 30-40 ansøgninger, når vi slog en stilling op - sidste år havde jeg en stilling som softwareingeniør, og da fik jeg syv ansøgninger, hvoraf én kunne bruges. Det var heldigt, men det er virkelig blevet en udfordring at finde folk, og det er blevet meget, meget vanskeligt i løbet af de seneste to år. Jeg ved, at vi ikke er de eneste, men det er et væsentligt problem, siger direktøren.

Danish Aerospace Company udvikler højteknologisk udstyr til rumindustrien og har i øjeblikket to ledige stillinger - en som softwareingeniør og en som kvalitetsingeniør - og Thomas A.E. Andersen håber, han får besat stillingerne med arbejdskraft hentet i Danmark.

- Men hvis jeg ikke kan få de folk, jeg skal bruge, så må jeg finde nogle i USA og ansætte dem der og bruge dem derfra. Men det er ærlig talt ikke særligt optimalt, når resten af mit design-team sidder i Odense.

Danish Aerospace Company har netop fejret 30 år jubilæum og har til huse i Odense, hvor virksomheden beskæftiger 21 medarbejdere. Desuden blev der sidste år oprettet et datterselskab i Houston, Texas.

Rumfart mangler desperat ingeniører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce