Automationsvirksomhed er flyttet i nye og større lokaler - nu vokser Gibotech så meget, at de begynder at bygge til efter et halvt år på den nye adresse, samtidigt med at ordrerne vælter ind fra Herlev til USA.

Robotter og ansatte har fået fire gange så meget plads at boltre sig på hos automationsvirksomheden Gibotech, som efter mange år i Højby i august sidste år flyttede tre kilometer mod øst til industriområdet på Datavej i det sydvestlige Odense.

- Det skulle vi have gjort for mange år siden, men vi har været lidt nølende, fordi vi følte en tilknytning til Højby og området derude, siger direktør og medejer Henrik Anker.

Gibotech A/S

Bor på Datavej 15, Odense SØ.CVR:  70760312

Designer, bygger og leverer automationsløsninger til industrien, medicofirmaer og hospitalsvæsenet bl.a.

Bestyrelse: Jacob Brå Sørensen, formand Mikkel Bjerregaard Henrik Anker Kurt Brusgård Poulsen

Direktion: Henrik Anker, administrerende direktør 

Regnskabstal 16:

Bruttofortjeneste: 34,6 mio. kroner (2015: 20,4 mio. kr.) 

Driftsresultat: 9,98 mio. kroner (2015: 5,3 mio. kr.)

Resultat før skat: 10,2 mio. kroner (2015: 5,1 mio. kr.)

Resultat efter skat: 7,97 mio. kroner (2015: 3,9 mio. kr.)

Egenkapital: 8,6 mio. kroner (4,6 mio. kr.)

Antal ansatte (marts 2017): 62

Den 20. august flyttede Anker og resten af virksomheden fra Højby til de tidligere Stof 2000-lokaler. Siden er virksomheden kun vokset endnu mere i en grad, så administrationspladsen allerede er ved at være for trang for den ekspanderende virksomhed.

- Vi har lige fået grønt lys af kommunen til at bygge 500 kvadratmeter yderligere kontor- og mødelokaler til på 1. salen, siger han.

Forleden havde Henrik Anker de eksisterende 500 kvadratmeter kontorer og tre store produktionshaller på i alt 4000 kvadratmeter fyldt op med 300 gæster til den officielle indflytningsreception. I dag har robotter og ansatte lokalerne for sig, men her er absolut ikke stille.

- Hvis vi før havde plads til at arbejde på et enkelt anlæg, så kan vi i dag arbejde på op mod 10 projekter samtidigt. Flytningen har i det hele løftet os som virksomhed fra at være et mindre lokal firma med speciale i at bygge automationsanlæg til at en design og projektvirksomhed, som tiltrækker større kunder og kan løse endnu større opgaver, siger han.

Artiklen fortsætter under videoen

Mere albuerum giver større plusser

Gibotech designer, bygger og konstruerer specialiserede automationsopgaver til industrien, medico-området og hospitaler verden over. Ordrestørrelserne starter typisk ved de to millioner kroner, siger Henrik Anker.

Den ekstra plads på Datavej har ikke kun givet mere albuerum og frihøjde til robotter og ansatte, den har også givet virksomheden et boost, som kan ses i det nye regnskab. Resultatet på over 10 milllioner kroner før skat er tæt på dobbelt så stort som sidste år - og antallet af medarbejdere i Gibotech er efterhånden nået op på 62.

Gibotech har lige ansat yderligere en håndfuld, som har første arbejdsdag om få uger. Henrik Anker forventer at sige goddag til 15 nye ansatte i år, og selv om det koster mange penge at udvide og øge kapaciteten, så er direktøren ikke i tvivl om, at det var den rigtige beslutning af sige farvel til Højby.

- Vi har investeret 22-23 millioner kroner i købet af vores nye hovedkvarter og det har også kostet at flytte det hele herud, men det er penge, som fortsætter vi som vi gør lige nu, så er det en rigtig god investering. Og det gør vi i øvrigt, fortsætter fremgangen - vi regner med at vokse mindst lige så meget i år, siger Henrik Anker.

USA, Malmø og Herlev

En stor gul robot tårner sig op over ham, mens han når ud på gulvet i den ene af de to store haller. Den indgår i et anlæg til en amerikansk kunde, som har specialiseret sig i at skære plader ud til træindustrien. I den modsatte ende af hallen er en gruppe andre ansatte i gang med at bygge et nyt anlæg til en af Gibotechs faste kunde i en årrække, Lantmännen.

- De er flyttet fra havnen i Odense, og selv om det er ærgerligt, at de er flyttet til Malmö, så har vi dem stadig som kunde og er i gang med bygge nye automationsanlæg til deres fabrik i Sverige, siger Henrik Anker.

I den tilstødende hal bygger andre ansatte på logistikanlæg til det kommende supersygehus i København og hospitalet i Herlev.

- Og hernede får vi alle delene ind fra vores underleverandører. Vi har indsourcet en masse arbejde med at samle vores anlæg og til gengæld har vi udvidet vores net af underleverandører i den fynske robotklynge, siger Henrik Anker og henviser til de mere end 100 underleverandører, som Fyn efterhånden har til den voksende robotklynge.

Dermed har Anker og Co. ikke kun skabt flere arbejdspladser i Gibotech, men også skabt en del mere arbejde hos en stribe underleverandører og der kommer mere.

Færre udetimer

Direktøren er trådt ud i den bageste og mindste af de tre haller, hvor lastbiler dagligt afleverer nye smådele som udgør de store anlæg, som bliver sat sammen ude i de to haller bag os.

- Den megen ekstra plads betyder, at vi ikke længere er nødt til at flytte anlægget ud til kunden og teste det ude hos dem. Det kan vi gøre her hos os selv, og det betyder, at vores medarbejdere har færre udetimer, fordi det tager mindre tid at installere anlægget hos kunden. Det er både godt økonomisk og for vores ansatte, som ikke skal være væk i så lange perioder, siger Henrik Anker.

Han sender gode tanker til sine tidligere naboer i villaområdet tre kilometer væk i Højby, som i flere omgange ikke ville sælge til Gibotech, da man bogstavelig talt overvejede at udvide Gibotech i egen baghave.

- Gudskelov krævede de for meget for deres villaer, for det betød, at det ikke lykkedes for os at blive boende, og så havde vi ikke fået de her fantastiske rammer, siger han med et smil.

  • Byline_

    Af:

Mere om emnet

Se alle
Robotfirma udvider: Skaber plads til iværksættere

Robotfirma udvider: Skaber plads til iværksættere