Robotter: Odense kan blive nummer et i Europa

Henrik I. Christensen var en af dagens hovedtalere, da Robobusiness Europe torsdag tog hul på den første af konferencens tre dage.
Foto: Robert Wengler

Robotter: Odense kan blive nummer et i Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klyngen af fynske robotvirksomheder har enormt potentiale, og inden for få år kan den fordoble antallet af arbejdspladser - det mener professor Henrik I. Christensen, der var en af hovedtalerne, da konferencen Robobusiness åbnede torsdag - konferencen fortsætter torsdag og fredag.

Odense har potentialet til at blive hovedstad for den europæiske robotindustri. Det mener danskfødte Henrik Iskov Christensen, der siden 2007 har stået i spidsen for Centre for Robotics and Intelligent Machines ved Georgia Tech Research Institute i USA. I dag bor han i Atlanta, men i disse dage er han på Fyn i anledning af konferencen Robobusiness Europe, der finder sted i Odense Congess Center.

Selv om han ikke er kendt i den brede danske offentlighed, så har han et varmt navn i robotkredse. Som personlig rådgiver for den amerikanske præsident Obama har han været med til at sætte kursen for det amerikanske forskningsprogram National Robotics Initiative. Et program, der over de sidste fem år har investeret 350 millioner dollar i forskning og udvikling af den amerikanske robotindustri. Men i denne uge har han ligesom resten af robot-eliten fødderne på fynsk grund.

- For 10 år siden var der ikke mange i det amerikanske robotmiljø, der kendte til Odense. Sådan er det ikke længere, siger den 53-årige professer, der oprindelindeligt er uddannet som civilingeniør i reguleringsteknik ved Aalborg Universitet.

Ifølge Henrik Christensen bliver den største udfordring dog at skaffe folk med de rette kvalifikationer. I dag er der mere end 80 virksomheder i den fynske robot-klynge, og til sammen beskæftiger de i dag mere end 2500 medarbejdere.

Kan blive større end Lindø

- Men vi kan nemt nå op på 5000 mand inden 2020, og 10.000 arbejdspladser er ikke urealistisk inden for en overskuelig årrække, siger han.

Men hvad skal der så til for at den profeti skal gå i opfyldelse, fristes man til at spørge. For selvfølgelig skal vi fastholde og udvikle hele miljøet for robotuddannelser.

- Men det handler ikke kun om at skaffe flere ingenører og universitetsuddannede. De tekniske faguddannelser skal også med, for dem bliver også brug for, siger han og drager en parallel til Lindø-værftet, hvor det fynske hele roboteventyr begyndte.

Robotter: Odense kan blive nummer et i Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce