Robotter: Fynske iværksættere klar med prototype

Om to måneder skal pakkemaskinen Nordbo Cube testes
Foto: Louise Koustrup

Robotter: Fynske iværksættere klar med prototype

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomheden Nordbo Systems er så langt fremme med udviklingen af deres samlerobot, at den skal testes i virkelighedens verden.

Det er fire en halv måned siden, at Norbo Systems som den første kuvøse-virksomhed flyttede ud i Forskerparkens startup hub. Men de to iværksættere Leo Zhou og Lukasz Zymla har ikke spildt tiden. Om to måneder er deres prototype klar til at blive testet i den virkelige verden.

- I august er vi klar til den første fieldtest med vores samarbejdspartner, siger Lukasz Zymla, mens han demonstrer de sidste nye funktioner på robotten, der løfter chokoladestykker fra et bånd over i en papkasse.

Robotten er i stand til at samle tre ting op i sekundet, og tanken er, at den skal lette arbejdet i pakkeriet hos Toms i Ballerup.

- I sidste uge faldt den endelige aftale på plads, så det bliver det næste store skridt. Vi har fået to produktionslinjer åbnet i tre til fire uger. Det betyder, at maskinen kommer til at køre i knap to måneder, siger Leo Zhou.

Det betyder, at robotten bliver udsat for et langt mere massivt pres, end de to iværksættere kan skabe i laboratoriet. Udviklingen af den lille fleksible pakkerobot er gået stærkt. Arbejdet begyndte for ni måneder siden, og konstruktionen blev bygget i en villa på Hunderupvej i Odense. Derfor skulle den skilles ad, da iværksætterne i januar flyttede udviklingarbejdet ud i Forskerparken. Den var ganske enkelt for stor til at komme gennem døren. Den slags praktiske problemer er der ikke flere af, for hele konstruktionen er lavet, så pakkerobotten kan køres rundt på en palleløfter.

Dermed kan den hurtigt flyttes rundt i produktionen, og den fylder ikke mere end en arbejdsstation. Nordic Cube kan - som navnet antyder - sættes sammen med flere lignende robotter på det samme bånd. Foreløbig eksisterer der kun er enkelt eksemplar af slagsen. Men når prototypen først har vist, hvad den kan, så går det stærkt.

- Den skal bare virke. Faktisk håber jeg, at vi kan lade den stå i Ballerup, når testen er slut, siger Leo Zhou.

VIDEO: SE HVORDAN PAKKEMASKINEN NORDBO CUBE SAMLER CHOKOLADEBARER

Robotter: Fynske iværksættere klar med prototype

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce