Robotkuvøse bygges større

Der er kommet nye beboere i startup-hubben hos Teknologisk Institut. En af dem er virksomheden Ztove, som rykkede ind i efteråret med sin robotteknologi i køkkenets verden. Her serverer Christian Jacobsen pandekager på et komfur, der blandt andet er udviklet af Peter Favrholdt (th). Arkivfoto: Vibeke Volder

Robotkuvøse bygges større

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teknologisk Institut i Odense udvider sine robotfaciliteter med 800 nye kvadratmeter i Odense.

Robotterne - især dem, der udvikles på Fyn - har vokseværk, og derfor udvider Teknologisk Institut sine faciliteter i Odense.

Det sker med byggeriet af 800 ekstra kvadratmeter, der skal stå klar til 2019 og rumme mere plads til laboratorier og særlige faciliteter til at udvikle kunstig intelligens og visionsteknologi.

Udvidelsen er blevet nødvendig, fordi instituttet har udvidet sin portefølje af europæiske projekter, fortæller centerchef Kurt Nielsen.

- Vi er eksempelvis netop gået sammen med fire andre europæiske vidensinstitutter om at gøre det langt nemmere at løfte arbejdsmiljøet og produktiviteten med kollaborative robotter i projektet COVR, og det kræver et nyt laboratorium, siger centerchefen.

Med de nye projekter kommer Teknologisk Institut op på ti EU-projekter inden for robot- og produktionsteknologi, og i halvdelen af projekterne er det robotcenteret i Odense, der er frontfigur i den europæiske indsats. De ti projekter har et samlet budget på cirka 300 millioner kroner.

Teknologisk Institut udvidede senest sine faciliteter i 2015, og med den nye tilbygning vil afdelingen i Odense nå op på et areal på 2800 kvadratmeter.

Robotkuvøse bygges større

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce