Robotfirmaer udvalgt til millionprojekt

Cabinplant i Haarby har masser af erfaring i automationsløsninger, som de nu skal bruge i det nye projekt, hvor de bl.a. indgår sammen med helt nye og meget yngre robotfirmaer. Arkivfoto
Foto: Peter Leth-Larsen

Robotfirmaer udvalgt til millionprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire firmaer - deriblandt to fynske - skal medvirke i automationsprojekt til 25 millioner kroner

Cabinplant i Haarby har masser erfaring med automationsløsninger og Corepath Robotics fra Odense er blandt de nye fremadstormende fynske robotfirmaer.

Nu skal de begge deltage i automationsprojektet Automationsboost, som tilbage i december sidste år fik 25 millioner kroner i støtte fra Syddansk Vækstforum.

Projektet er blevet til i samarbejde mellem Robocluster og Væksthus Syddanmark. Målet er at gøre små- og mellemstore virksomhedere klogere på automation og få firmaerne til i højere grad at investere i automation.

I første omgang skulle der findes fire virksomheder til at deltage i projektet i en første ansøgningsrunde, som nu er færdig.

Corepath Robotics blev tidligere i år udvalgt til en plads hos den nye robotkuvøse hos Odense Robotics og Teknologisk Institut, men nu skal den blot 11 måneder gamle virksomhed altså også indgå i det nye automationsprojekt under Væksthus Syddanmark.

Det samme skal bl.a. firmaet Easyrobotics fra Sønderborg. De fire udvalgte firmaer skal bl.a. samarbejde med virksomheder som Cabinplant i Haarby om at teste de nye løsninger.

Samarbejdet skal munde ud i, at virksomhederne får udviklet en automatiseringsløsning, som også kan overføres og sælges til andre virksomheder.

Om de udvalgte innovationsprojekter siger Cluster Manager i RoboCluster, Bjarke Falk Nielsen i en pressemeddelelse:

- De projekter, vi i bevillingsudvalget har valgt at støtte, har alle et stort potentiale for at løfte robotmarkedet i Danmark. Det er vi i RoboCluster glade for, fordi det bidrager til at nå vores vision om at gøre Danmark til foregangsland for udvikling og innovativ brug af robotteknologi og automation.

Det bliver ikke den sidste runde, for der er fortsat et stort potentiale i at automatisere små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark, fortæller direktør i Væksthus Syddanmark, Liselotte Hohwy Stokholm:

- Automatisering i små og mellemstore virksomheder betyder i mange tilfælde, at arbejdspladserne bevares i Danmark, fordi det giver mulighed for en bedre og mere effektiv produktion, som så afføder flere arbejdspladser hos virksomhederne og deres underleverandører, siger hun.

Næste ansøgningsrunde løber frem til 17. maj, og flere små og mellemstore virksomheder kan deltage.

Robotfirmaer udvalgt til millionprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce