Gibotech fordobler kontor- og mødelokalerne med 500 kvadratmeter og inviterer unge, nye robotentuisatser til at flytte ind. - De kan udnytte vores erfaringer og viden, mens vi får ny energi og inspiration, siger direktør.

Firmaet Gibotech har allerede brug for flere kvadratmeter til kontorer og mødelokaler, og byggetilladelsen er allerede på plads til at indrette 500 kvadratmeter på 1. salen i de nye bygninger på Datavej.

- Vi er allerede ved at løbe tør for plads selv - bl.a. har vi etableret en indkøbs- og kvalitetssikring efter vi flyttede herud, så vil regner med at flytte hele vores konstruktion og projektafdeling herop, siger han og kigger ud over produktionen, som konstruktører og projektfolk altså får direkte udsyn.

De nye kontorer og mødefaciliteter skulle gerne stå færdig til sommer, siger han. Henrik Anker peger på artkitekttegningerne over byggeplanerne, som er hængt op på betonvæggen ved trappen. Her har Gibotech indrettet et midlertidigt mødelokale direkte på betongulvet og uden vægge ud til produktionshallen under os - der er brug for pladsen.

Iværksættermiljø i huset

Det bliver dog ikke kun Gibotech selv, som skal bo i de nye lokaler, for direktøren vil etablere virksomhedens helt eget iværksættermiljø med plads til nye driftige robotmagere på den modsatte side af 1. salen.

- Vi vil invitere nye unge robotfirmaer til at leje sig ind i de 250 kvadratmeter dobbeltkontorer, vi bygger på halvdelen af pladsen, siger Henrik Anker, som forventer at gå i gang med byggeriet med det samme.

- Vi vil gerne være fødselshjælper for unge, driftige mennesker, som vil arbejde i robotbranchen - vil gerne tage over, når Odense Kommune har hjulpet de unge i starten, siger han.

Dermed kan de nye firmaer, som lejer sig ind, få let adgang til hurtig sparring, de kan låne en robot til en test eller få kyndig assistance fra en af de mange fagfolk, som har deres daglige gang i lokalerne hos Gibotech. Henrik Anker ser naturligvis også en gevinst i at lukke nye virksomheder og ikke mindst ny teknologi inden for murene på Datavej.

- Vi er vokset meget, og det betyder også, at vi har fået meget ny viden ind og ansatte ind, men alligevel vil vi jo ofte at falde tilbage på det, man plejer at gøre. Ved at få dialog med og adgang til nye mennesker og ny teknologi, så kan det være med til at give os energi til at springe ind i fremtiden, siger Henrik Anker.

  • Byline_

    Af:

Mere om emnet

Se alle
Robotter fik mere plads: Stort vokseværk i Odensefirma

Robotter fik mere plads: Stort vokseværk i Odensefirma