Robotarm i guld til kunde nummer 25.000: Universal Robot fejrer milepæl

Universal Robots forærer en særlig robotarm til kunde nummer 25.000, hvor de klassiske blå led er erstattet af led i guld. Virksomheden i Odense sælger i dag flere end 1000 robotarme verden over om måneden. Ill.: UR

Robotarm i guld til kunde nummer 25.000: Universal Robot fejrer milepæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den fynske robotvirksomhed Universal Robot sælger i øjeblikket mere end 1000 robotarme om måneden - firmaet rundede i slutningen af marts 22.000 solgte robotter og fejrer fremgangen med at forære en robotarm i guld til kunde nummer 25.000 om nogle måneder.

Virksomheden solgte blot en håndfuld robotarme i 2008, da Universal Robots begyndte at sælge sine blå UR5-robotter.

I marts har robotudviklerne fra Odense rundet ialt 22.000 solgte robotarme, som i dag også leveres som storebror UR10 og lillesøster UR3.

Kunde nummer 25.000 ventes at lægge en ordre i starten af juni, og den kunde får en ekstra overraskelse med i pakken.

Den fynske robotvirksomhed, som i dag er ejet af amerikanske Teradyne, fejrer nemlig milepælen og væksten med at forære den kunde, som afleverer ordre nummer 25.000, en UR-arm i guld.

- Med denne historiske milepæl fejrer vi Universal Robots' evne til at sætte vores kunder i stand til at skabe succes, innovation og positive ændringer på arbejdspladsen med de kollaborative robotter, siger tyske Jürgen von Hollen, administrerende direktør i Universal Robots.

Han fortsætter:

- Guldversionen af vores robot afspejler vores fortsatte engagement for at gøre robotteknologens enorme potentiale tilgængeligt for alle.

Von Hollen og resten af Universal Robots kunne allerede sidste år fejre, at man har rundet en milliard kroner i omsætning i 2017-regnskabet.

Fakta
Universal Robots
Universal Robots blev stiftet i 2005 af Esben Østergaard og to andre Ph.D. i robotteknologi, Kasper Støy og Kristian Kassow, på SDU, som ønskede at gøre robotteknologi tilgængelig for alle ved at udvikle små, brugervenlige og fleksible industrielle robotter til en fornuftig pris, som det er sikkert at arbejde sammen med. Esben Østergaard er den eneste af de tre, der i dag er med i UR, hvor han har ansvaret for udvikling.

Siden den første kollaborative robot (cobot) blev lanceret i 2008, har virksomheden oplevet en væsentlig vækst, og de brugervenlige robotter sælges nu verden rundt.

Universal Robots blev i 2015 del af den amerikanske koncern Teradyne Inc., men den fynske virksomhed har fortsat sit hovedkvarter i Odense og sit eget forhandlernetværk over det meste af verden med ialt 22 egne salgskontorer.

Virksomheden har datterselskaber og regionale afdelinger i USA, Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien, Tjekkiet, Tyrkiet, Kina, Indien, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan og Mexico.

Guldled på armen

Uanset om det er en UR5, UR10 eller UR3, får kunden en guldudgave, hvor de klassiske lyseblå led er erstattet af led i guld, oplyser UR.

Hvis du vil være med i dysten om en guld-robot, kan du placere en ordre her. Priserne starter ved 20.000 euro for en UR3, en UR5 koster 24.000 euro og storebror UR10 koster 29.000 euro. Det er for armen alene - dertil kommer indkøb af gribere og andet af det udstyr, som skal bruges, når UR-armen skal sættes i arbejde.

Det er i øvrigt UR5, den oprindelige UR-arm, der kan løfte fem kilo, der er solgt i flest antal, oplyser Universal Robots.

Universal Robot rundede 21.000 solgte robotter ved udgangen af februar, og med en forventning om at nå ordre nummer 25.000 i starten af juni sælges der altså 3000-4000 robotarme på et kvartal - eller flere end 1000 arme om måneden.

Til sammenligning solgte UR fem i 2008, 360 i 2011 og lidt over 1000 robotarme i 2013. I dag sælger man det samme antal om måneden fra sine 22 salgskontorer på verdensplan, hvor UR-armen har introduceret den såkaldte kollaborative eller samarbejdende robot - cobot.

Robotarm i guld til kunde nummer 25.000: Universal Robot fejrer milepæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce