Amerikanske Teradyne investerer i udvikling i Odense-firmaet Universal Robots, som netop har præsenteret et flot 2015-regnskab.

Universal Robots fortsætter i sit seneste og netop offentliggjorte regnskab den udvikling, som sidste år fik amerikanske Teradyne til at investere 1,9 milliarder kroner i selskabet i Odense.

Men ejerne i USA er klar på at investere mere for at fastholde en position, som Universal Robots selv kalder en markedslederposition inden for såkaldt cobot - cooperative robots eller samarbejdende robotter.

- Vi er klart markedsleder og har øget vores investeringer i teknik, salg og kundesupport for at øge dette forspring, siger administrerende direktør Enrico Krog Iversen.

Han stopper selv som direktør til sommer efter at have været med i virksomheden som storaktionær og direktør siden 2008.

- Selv om jeg senere i år fratræder som CEO for at overgå til en konsulentfunktion hos Universal Robots, er jeg overbevist om, at vi i Universal Robots fortsat vil arbejde efter vores krystalklare strategi baseret på tre nøgleord: Fokus, enkelthed og kompromisløs udførelse, siger han i en pressemeddelelse fra UR her til morgen.

De lette blå robotarme - UR5, UR10 og UR3 - sælges i dag i 50 lande verden over og succesen skyldes ikke mindst en meget kort tilbagebetalingstid på 195 dage.

I 2015 er der med ansættelse af nye robotudviklere sket næsten en fordobling af staben i Universal Robots' udviklingsafdeling i Odense.

- Vi forventer, at markedet for samarbejdende robotter vil vokse med mindst 50 procent årligt i de kommende år, ikke mindst i kraft af den korte tilbagebetalingstid, der ofte er mindre end 12 måneder, siger Enrico Krog Iversen.

  • Byline_

    Af:

Mere om emnet

Se alle
Amerikansk ejer: Universal Robots skal blive i Odense

Amerikansk ejer: Universal Robots skal blive i Odense

1
Svindel for 6 mia.: Rigsrevisionen kritiserer Skats tilsyn med udbytteskat

Svindel for 6 mia.: Rigsrevisionen kritiserer Skats tilsyn med udbytteskat

Resultat sikrer millionbonus