Robot-gigant skaber lokale job: Middelfart-firma tager global it-vagt for Universal Robots

Outforce, hvor Enrico Augustinus er adm. direktør, har to datacentre i hovedkontoret i Middelfart, som nu hoster it-systemer og databaser for Universal Robots i Odense. Samtidigt er det også Outforce, der bogstavelig talt tager nattevagten på helpdesken for UR's mange ansatte - både i Danmark og især i udlandet - når der er it-bøvl. Arkivfoto

Robot-gigant skaber lokale job: Middelfart-firma tager global it-vagt for Universal Robots

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opgaven har allerede skabt de første nye job, og flere er på vej hos it-virksomheden Outforce i Middelfart. En af Fyns hurtigst voksende robotvirksomheder, Universal Robots, har valgt det lokale it-firma til at varetage hosting og it-support på verdensplan.

Middelfartvirksomheden Outforce har siden september taget den globale it-vagt og ydet support, når ansatte og sælgere i robotgiganten Universal Robots mange afdelinger og salgskontorer fra USA til Asien har bøvl med it-systemerne.

- Efter klokken 16 overtager vi driften af it-systemerne. Så når amerikanerne står op, og senere de ansatte i Asien får behov for hjælp til et nyt password eller Microsoft-pakken driller, så er det os, der tager telefonen, siger salgsdirektør Henrik Nürnberg fra it-firmaet, som er specialiseret i hosting og supportopgaver på it-området.

Firmaet har også overtaget hostingen af it-systemer og databaser, som nu er placeret i datacentret hos virksomheden i Middelfart. Hos den hastigt voksende robotvirksomhed i Odense ansætter man folk på samlebånd, men nu har robotvirksomheden også skabt nye kollegaer til de godt 40 ansatte i Middelfart-virksomheden.

- Vi har allerede ansat de første, og vi kommer til at ansætte flere til opgaven. Vi skal kunne reagere, hvis Universal Robots meddeler, at de ansætter 100 folk mere, siger Henrik Nürnberg.

Større behov for support

Hos Universal Robots har man hidtil selv stået for it-support og helpdesk-funktionen i Danmark og globalt. Efterhånden som antallet af medarbejdere i andre tidszoner er vokset i takt med, at den blå fynske robotarm er slået igennem på verdensmarkedet, er der dog opstået et øget behov for support til de mange brugere i organisationen, siger it-chef Lars Filstrup.

- Med flere end 400 brugere i hele verden, er vi blevet så store nu, at vi har brug for, at vores medarbejdere i hele verden har nogen at ringe til, når it-problemer af den ene eller anden slags forhindrer dem i at arbejde. Men det kan også være vores folk i Odense, som oplever problemer om aftenen, hvis de sidder hjemme og arbejder. Vi ser Outforce lidt som en forlængelse af vores egen helpdesk på seks mand her i huset, når vi går hjem, og indtil vi møder igen, siger han.

Universal Robots er ejet af amerikanske Teradyne, som selv har en stor it-afdeling, som fynboerne også gør brug af. Til support og hosting har det dog være afgørende at finde en fleksibel partner, som kan rykke, når robotbyggerne i Odense har brug for assistance.

- Eksempelvis fik vi brug for at få sat en ny server op i sidste uge, og der reagerede Outforce med det samme, selv om de egentlig ikke var kontraktligt forpligtet til det på det tidspunkt, siger it-chefen fra Universal Robots.

Del af global koncern

Desuden har det spillet ind, at Outforce i forvejen opererer globalt. Det gør Middelfart-virksomheden, som er et af 80 selskaber i porteføljen hos den fynske rigmand Torben Østergaard-Nielsens koncern United Shipping og Trading Company (USTC), hvor it-virksomheden står for mange supportopgaver globalt.

- Det betyder, at vi ved, at de er flasket op med det globale udsyn. Det ligger i deres dna, siger Lars Filstrup.

I Middelfart glæder salgschef Henrik Nürnberg sig over at have fået en stor og meget profileret robotvirksomhed på kundelisten. UR er ifølge salgsdirektøren i samme kategori som smykkefirmaet Pandora, som Outforce fik som kunde for nogle år siden.

- Vi har omkring 10 kunder i den størrelse, og det er med til at skærpe os som virksomhed, fordi vi skal være meget obs på deres behov, siger han.

Yderligere en stor kunde er på vej ind hos Outforce, som dog ikke kan afsløre hvem endnu, siger han.

Robot-gigant skaber lokale job: Middelfart-firma tager global it-vagt for Universal Robots

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce