Godt resultat sikrer tidligere ejere første portion af aftalt ekstra-betaling på 65 millioner dollar

De delte 1,9 milliarder kroner, da de solgte Universal Robots til amerikanske Teradyne Inc. midt i marts sidste år.

Nu kan syv tidligere ejere af robotvirksomheden se frem til yderligere 15 millioner - dollars vel at mærke, som bliver udbetalt måske allerede i næste uge.

Som del af aftalen mellem de tidligere ejere, som bl.a. tæller adm. direktør Enrico Krog Iversen, Vækstfonden og medstifter Esben Østergaard, blev der indført en såkaldt earn-out i aftalen.

Da den fynske virksomhed onsdag præsenterede et regnskab, som indfrier dele af de løfter og betingelser, som Teradyne blev stillet i udsigt, er der udsigt til dollar-millioner til de tidligere ejere.

- Der er tale om en earnout på samlet set 65 millioner dollars, som skal udbetales i tre portioner, hvis vi lever op til aftalen. Det, vi har leveret i 2015 og vi netop har offentliggjort i regnskabet, gør, at den første rate på 15 mio. dollars bliver udbetalt til nu, siger Enrico Krog Iversen.

- Teradyne er meget glade for, at de skal til lommerne, for det betyder, at vi har indfriet første del af i vores aftale, siger han.

Som del af den samlede earnout-aftale skal UR leve op til sine egne strategimål om at nå en milliard i omsætning i 2017, hvor overskudsgraden skal være på 20 procent.

I 2015 lyder omsætningen hos UR på 418 millioner kroner og overskuddet på 65 millioner kroner før skat.

  • Byline_

    Af:

Mere om emnet

Se alle
Amerikansk ejer: Universal Robots skal blive i Odense

Amerikansk ejer: Universal Robots skal blive i Odense

1
Svindel for 6 mia.: Rigsrevisionen kritiserer Skats tilsyn med udbytteskat

Svindel for 6 mia.: Rigsrevisionen kritiserer Skats tilsyn med udbytteskat

Robot-succes: Ny ejer investerer i førerposition

Robot-succes: Ny ejer investerer i førerposition