Nyborg Strand river vareindlevering ned og tager afskrivningen med det samme - hallen, der var fra 2009 er fjernet for at gøre plads til et nybyggeri i fire etager, og der er flere investeringer på vej

Hotel og konferencecentret Nyborg Strand har sagt farvel til en 120 kvadratmeter stor hal, der har fungeret som vareindlevering. Hallen blev opført for seks år siden, og dengang løb investeringen op i cirka tre millioner kroner. Men byggeriet har allerede vist sig at være for småt, og samtidig passede det ikke ind i de udviklingsplaner, som konferencecentret har lagt for den nærmeste årrække.

- Hallen var for lille, og samtidig har vi planlagt at bygge nyt køkken i 2018. Under det nuværende køkken er der både omklædningsrum og kantine, og derfor er det nødvendigt at flytte de faciliteter væk fra området, siger Poul Jacobsen, der er direktør på Nyborg Strand.

Han betegner selv nedrivningen, som den eneste sten på vejen i regnskabet for 2015, som netop er afleveret.

Nyborg Strand kom ud af 2015 med et resultat før skat på 8,1 millioner kroner mod 10,5 millioner året før. Og borset fra et mindre fald i konferencecentrets bruttofortjeneste er det nedskrivningen af hallen, der står for den største del at faldet.

Flere økologiske råvarer

Bruttofortjenesten faldt fra 82,4 millioner kroner i 2014 til 81,6 millioner kroner sidste år. Ifølge direktøren skyldes det især øgede omkostninger på vareforbruget, da køkkenet i langt større udstrækning end tidligere er begyndt at bruge økologiske råvarer.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.