Rigsrevisor fastholder sin kritik af Skat


Rigsrevisor fastholder sin kritik af Skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kammeradvokaten har kritiseret Rigsrevisionens kritik af skat. Men rigsrevisor Lone Strøm står fast.

Nye udmeldinger fra Kammeradvokaten omkring kritik af Skat i forbindelse med de offentlige ejendomsvurderinger får ikke rigsrevisor Lone Strøm til at ryste i bukserne.

I en pressemeddelelse mandag eftermiddag fastslår Lone Strøm, at udmeldingerne fra Kammeradvokaten ikke giver anledning til at ændre i konklusionerne i den beretning, som Rigsrevisionen har afgivet.

Rigsrevisionen kritiserede i august Skat og Skatteministeriet i forbindelse med de offentlige ejendomsvurderinger. Forvaltningen på området var ifølge Rigsrevisionen "meget kritisabel".

I beretningen anførte Rigsrevisionen blandt andet, at fire ud af 10 boligejere i sidste halvår af 2011 har fået vurderet deres bolig for højt af skattemyndighederne.

Nu har Kammeradvokaten, som er statens advokat, gennemgået Rigsrevisionens tal. Kammeradvokaten påpeger, at Rigsrevisionen har lavet en fejl, så den reelle andel af overvurderinger "kun" er tre ud af 10.

En for høj vurdering af en ejendom eller en grund kan betyde, at ejeren kommer til at betale for meget i Skat.

Skats problem er ifølge Rigsrevisionen, at man for ofte rammer ved siden af med vurderingen, når man sammenligner med den faktiske salgspris.

Og det er altså stadig konklusionen, selv om Kammeradvokaten har lavet en analyse, som er en smule mere gunstig set fra Skats side.

- Det er derfor fortsat Rigsrevisionens opfattelse, at Skat bør sætte mål for, hvornår vurderingernes træfsikkerhed er acceptabel set i lyset af vurderingslovens bemærkninger, siger rigsrevisor Lone Strøm.

Rigsrevisor fastholder sin kritik af Skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce