Hans Chr. Munck, Munck Gruppen i Nyborg, og Martin Sunddal fra restaurantkæden Flammen, er blandt de investorer, der tror på Othania Invest.

Othania Invest A/S er skruet sådan sammen, at investorerne også er medejere af selskabet. Det er altså ikke en investeringsforening i traditionel forstand, men et investeringsselskab, hvor nye investorer også er velkomne.

P.t. forvalter Othania Capital 17-18 millioner kroner for Othania Invest og håber med udgangen af 2017 at være oppe på 70 millioner kroner.

- Vi laver meget opsøgende arbejde og taler med mulige investorer, og det er også sådan, vi har fået samlet den gruppe, der har været med fra starten, fortæller forvaltningsselskabets adm. direktør Christan Steen Larsen, der har ansvaret for kontakten til bestående og kommende investorer.

Kendte navne blandt ejerne

Blandt dem, der har skudt penge i Othania Invest, falder et par navne i øjnene: Hans Christian Munck, direktør i Munck Gruppen A/S i Nyborg, og Martin Sunddal, direktør i restaurantkæden Flammen, som har driver med stor succes sammen med sin familie. De to ejer henholdsvis 33-50 pct. af selskabet (Munck) og 10-15 pct. (Sunddal).

Desuden ejer Christian og Vincent Steen Larsens far, Ewii-direktør Knud Steen Larsen, 10-15 pct. af selskabet. De to brødre ejer en mindre part ligesom resten af ejerkredsen, der består af mindre aktionærer, som hver ejer 5-10 pct.

Hvis der kommer nye ejere til, får de aktier i selskabet i forhold til, hvor meget de skyder ind. At andre aktionærers andel så bliver mindre betyder ikke noget i forhold til afkastet.

- Det, vi måler på, er afkastet af den investerede kapital for den enkelte investor. Og det er ikke påvirket af, hvor mange der eventuelt kommer til. Hvis du har investeret en million kroner, og afkastet samlet set er 10 procent, så får du også 10 procent, uanset hvor mange andre der er kommet med. Ideen er jo, at vi investerer den kapital, vi får rådighed over, forklarer Christian Steen Larsen.

- Vi har valgt konstruktionen med et investeringsselskab, som vi selv er med i, i stedet for en investeringsforening, fordi det sender et signal om, at vi selv har en interesse i, at det skal gå alle godt.

  • kolofon billede

    Af:

    Redaktionschef for områderne aktualitet, samfund og erhverv i Fyens Stiftstidende. Skriver ledere og andre artikler.

Mere om emnet

Se alle

Investor: Kendte Christian fra før

1
Finansbrødre: Vi tror, vi kan spotte den næste nedtur

Finansbrødre: Vi tror, vi kan spotte den næste nedtur

Jysk-fynsk energikonge afsløret i dobbeltrolle med privatinvestering

Jysk-fynsk energikonge afsløret i dobbeltrolle med privatinvestering