Rice tvunget til at betale erstatning til agent

Charlotte Hedemann-Gueniau designer og sammensætter selv alle Rices farverige produkter, mens hendes mand Philippe Gueniau er direktør for virksomheden.
Foto: Peter Leth-Larsen

Rice tvunget til at betale erstatning til agent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brugskunst- virksomheden Rice i Odense fyrede sin britiske salgsagent uden varsel. Det kostede virksomheden 380.000 kroner

Det succesfulde brugskunstfirma Rice A/S i Odense blev sidste år tvunget til at betale erstatning til en tidligere salgsagent i Storbritannien, og det kan mærkes i det netop offentliggjorte regnskab.

Alligevel voksede bruttoresultatet fra 7,7 millioner kroner i 2006 til 9,9 millioner kroner i sidste regnskabsår.

- Men 380.000 kroner er mange penge for os, siger Charlotte Hedemann-Guéniau, der ejer virksomheden sammen med sin mand Phillippe Guéniau.

Det er snart 10 år siden, de to flyttede sammen fra Paris til Langeland, og senere til Kerteminde, for at slå sig ned og skabe deres egen forretning. En global forretning, der i dag omsætter for ca. 35 millioner kroner.

Erstatningskravet fra den britiske salgsagent var oprindeligt på knap 800.000 kroner, men endte på 200.000 kroner. Dertil kommer sagsomkostninger på 180.000 kroner.

- Vi var nødt til at give op og betale pengene, for det var alt for dyrt og svært i et fremmed land, siger Charlotte Hedemann-Guéniau om sagsforløbet.

Agenten blev fyret

Mareridtet startede helt tilbage i 2005, hvor Rice havde ansat en ny agent i Storbritannien, som slet ikke levede op til forventningerne. Derfor valgte ejerne at fyre ham efter blot 11 måneders ansættelse.

De tilbød ham ifølge Phillippe Guéniau, der er direktør for Rice, seks måneders løn som en fratrædelsesordning, men udbetalte aldrig pengene.

- Vi hørte ikke fra ham, og han underskrev aldrig papirerne, lyder forklaringen.

To år efter kom der et brev fra salgsagentens advokat med erstatningskravet på knap 800.000 kroner, og så startede det dyre bekendtskab med advokater i både Danmark og Storbritannien.

I dag erkender Phillipe Guéniau, at han nok ikke var præcis nok i kontrakten, og at han kunne have sparet både tid og penge, hvis der havde været klare linjer i ansættelsesforholdet.

- Jeg er ikke sur eller vred. Vi har lært, at det betaler sig at få en advokat til at gennemgå vores kontrakter, siger han.

Dyr lærestreg

En anden dyr lærestreg fik iværksætterne, da de sidste år indhentede tilbud på en tilbygning til de nuværende lokaler på Havnegade i Odense.

- Vi var ikke tilfredse med tilbuddet og nægtede at betale 50.000 kroner, når vi ikke kunne bruge det til noget, siger Phillipe Guéniau, der endte med at måtte betale både de 50.000 kroner samt advokatomkostninger på 30.000 kroner.

- Det er en læreproces, og vi betaler fuld pris, siger han.

Men de store ekstraudgifter i 2007 har ikke afskrækket ægteparret. De satser på en årlig vækst på 16,5 pct. frem til 2012, hvor omsætningsmålet er 100 millioner kroner.

Og de har netop underskrevet en kontrakt med den entreprenør, som skal bygge et nyt højlager på 2600 kvadratmeter.

Det skal gå stærkt, for byggeriet skal stå færdigt til december, når forårskollektionen kommer hjem til det store centrallager på Fyn, hvor ca. 80 pct. af varerne bliver pakket om og eksporteret til udlandet.

Størstedelen af produkterne bliver produceret i lavtlønslande som Thailand, Madagaskar, Indien og Kina.

Rice tvunget til at betale erstatning til agent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce