Ribotask står forsat på egne ben

Suzy Lena (den midterste af de tre) skal til at lede efter medarbejdere til en række nye stillinger, der skal oprettes til efteråret. Nye lokaler til laboratorier og kontorer skal der også kigges efter.
Foto: Robert Wengler

Ribotask står forsat på egne ben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ribotask er kommet med i Højteknologi- fondens største enkeltinvestering til dato og forhandler licensrettigheder med stort udenlandsk midicinalvarefirma.

Jagten på investorer er sat på stand by i biotekfirmaet Ribotask ApS, som Jesper Wengel og Suzy Lena startede i 2006.

- Det går rigtig godt i det lille firma, og vi har fundet vores egne ben at stå på, siger Suzy Lena, der er direktør i Ribotask.

Omkring årsskiftet var planen ellers at skaffe investorer, så der kunne købes nyt produktionsudstyr og skaffes egne lokaler.

- Men investorkronerne var alt for "dyre" forstået på den måde, at de ville have en alt for stor ejerandel i selskabet.

- Nu satser vi på organisk vækst, og indtil videre har vi klaret os igennem med kundefinansiering, siger Suzy Lena.

- På den måde udvander vi heller ikke vores egen ejerandel, som vi får brug for, hvis det bliver nødvendigt med en stor investering.
Ribotask købte sig til, at firmaets bestyrelsesformand, professor Jesper Wengel kunne holde foredrag om en ny teknologi, som Ribotask har patenteret, på RNAi World Congress i Boston.
Ribotask købte sig til, at firmaets bestyrelsesformand, professor Jesper Wengel kunne holde foredrag om en ny teknologi, som Ribotask har patenteret, på RNAi World Congress i Boston.
Foto: Yilmas Polat

Højteknologifonden

Antallet af kunder fra hele verden er vokset pænt siden firmaets start, og 75 procent af kundegruppen genbestiller.

Men hvad der virkelig kommer til at betyde noget for produktionen af de syntetiske molekyler er, at Ribotask i maj kom med i et forskningsprojekt under Højteknologifonden.

Projektet løber over tre år og er Højteknologifondens hidtil største enkeltinvestering. Hele projektets budget er på 77 millioner kroner, og Højteknologifonden bidrager med 45 millioner. Resten skal selvfinansieres af deltagerne.

Projektets mål er i løbet af de tre år, det løber, at udvikle tre effektive lægemiddelkandidater imod kræft og neurologiske sygdomme.

- Ribotask er en mindre - men vigtig - deltager i projektet. Vi skal så at sige levere brændstoffet, siger Suzy Lena.

De tunge drenge i projektet er medicinalvirksomhederne Santaris Pharma A/S og Lundbeck A/S samt Biotech Research og Innovation Center, BRIC, på KøbenhavnsUniversitet og Nucleic Acid Center, NAC, ved Institut for Fysik og Kemi på Syddansk Universitet, hvor Jesper Wengel er professor og centerleder.

Ribotask producerer LNA, som er en forudsætning for hele projektet. LNA er en syntetisk efterligning af RNA-molekyler opfundet af Jesper Wengel.

- Deltagelsen i projektet betyder, at vi får testet en helt ny produktserie, og det kan få stor kommerciel betydning for Ribotask, siger Suzy Lena.

Hun har allerede være i flere lande for at kigge på nyt udstyr, som skal købes ind for at kunne levere til projektet.

I februar fik Ribotask indstalleret nyt udstyr, der kan producere 12 gange den hidtidige produktion, og det maskineri, som Suzy Lena nu har kig på, kan producere otte gange mere end den.

- Og vi skal i gang med at kigge på kandidater til nye stillinger, der skal oprettes i løbet af efteråret.
Ribotask ApS
Ribotask ApS producerer reagenser, såkaldt RNA og LNA, til bioteknologiske, diagnostiske og farmaceutiske virksomheder samt akademiske forskningsmiljøer.

Selskabet blev stiftet den 17. august 2006 med en ansvarlig kapital på 125.000 kroner.

Jesper Wengel er formand for bestyrelsen, og Suzy Lena er direktør i Ribotask samt medlem af bestyrelsen.

De to ejer Ribotask gennem selskabet Riboholding ApS. Science Ventures Denmark A/S, som Syddansk Universitet ejer, har også andele i Ribotask.
Mere nyt fra Ribotask
Ribotask har sagt farvel til sin bank, som hverken forstod dem eller troede på forretningen.

Jens Damsgaard, direktør i Science Ventures Denmark A/S, er trådt ind i bestyrelsen i stedet for Henrik M. Pfundheller fra Exiqon.

Price Waterhouse Coopers har overtaget bogholderiet. Ribotask handler med hele verden, er med i et projekt under Højteknologifonden, forhandler licensaftaler og meget mere, og Price Waterhouse Coopers har ekspertise på de forskellige områder.

Videnskabelig markedsføring er det rigtige for Ribotask, er Suzy Lena og Jesper Wengel nået frem til. Det betyder omtale i videnskabelige publikationer som vigtigste kilde til at nå kunderne.

Første regnskabsår er afsluttet, og det gav et lille overskud på 80.000 kroner.

Bryllup

Formelt har Jesper Wengel titel af formand for bestyrelsen i Ribotask, og Suzy Lena er direktør, men de to er også privat i tæt parløb.

I dag er det endnu tættere. 15. maj gav Højteknologifonden grønt lys for projektet, og to dage efter giftede Suzy Lena og Jesper Wengel sig.

I foråret deltog Jesper Wengel og Suzy Lena i RNAi World Congress i Boston.

- For 60.000 kroner havde vi købt os til at være hovedsponsorer på kongressen, og det betød, at lille Ribo-task fra Odense fik egen stand blandt de helt store firmaer med mange tusinde ansatte, fortæller Suzy Lena.

Men endnu vigtigere betød det, at Jesper Wengel fik plads som foredragsholder på kongressen. Han havde 25 minutter til at fortælle om en ny teknologi, han har udviklet, og som Ribotask har patentet på. Teknologien kalder de UNA, der står for Unlocked Nucleic Acid, og tilhørerne sad med store øre.

- Nu forhandler vi med flere firmaer, der ønsker at købe licens til at arbejde med den nye teknologi, siger Suzy Lena.

- Vi er meget tæt på at indgå licensaftale, som vil give vores firma et økonomisk spark, siger hun.

Ribotask står forsat på egne ben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce