Revolutioner på skolerne

Grafik: Mikkel Damsgaard

Revolutioner på skolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samlingen af Odenses uddannelser er sidste skridt i en lang række forandringer på byens uddannelsesinstitutioner

Nye navne, nye fusioner, nye uddannelser, nye adresser, nye kolleger og nye studiekammerater.

Forandringerne hvirvler ud og ind af de fynske uddannelsesinstitutioner, og de fysiske rammer har svært ved at nå at følge med.

Som omtalt på avisens forside skal en stor rokade og nyinvestering sørge for, at de mange fusioner i uddannelseslivet kommer under samme tag.

Den mest omfattende af de nye fusioner University College Lillebælt, og her bliver forandringerne også størst for de 4000 fuldtidsstuderende og 2000 elever på efteruddannelser.

Pædagogerne ud

Pædagogerne skal forlade deres to odenseanske seminarier, de lærerstuderende skal væk fra deres seminarium. Desuden skal de studerende i sundhedssektoren - blandt andet sygeplejeresker - flytte fra den bygning, som de netop er blevet samlet i, og som er ombygget specielt til dem.

Langt fra alle studerende og medarbejdere er tilfreds med beslutningen om at flytte sammen.
Det sker der
1. Syddansk Universitet bygger nye lokaler til ingeniør-uddannelsen.

2. Ingeniørerne flytter fra Niels Bohrs Allé til universitetet på Campusvej.

3. Det gamle teknikum på Niels Bohrs Allé bygges om.

4. Fra seks adresser flytter University College Lillebælt til Niels Bohrs Allé i 2013.

5. Blangstedgårdsvej 4, som University College Lillebælt har forladt, får ny tilbygning og bygges om.

6. VUC samler uddannelser fra fire adresser på Blangstedgårdsvej i 2014.

7. Staten køber og videresælger University College Lillebælts øvrige bygninger.

8. Odense Kommune finder nye brugsformål til de gamle skoler, hvor VUC hidtil har boet til leje.
Hvem er de?
Syddansk Universitet - forkortet SDU - fusion af Odense Universitet og forskellige højere uddannelser i syd- og sønderjylland. I 2006 fusioneret med Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum. Selvejende institution med hovedkontor i Odense.

University College Lillebæt - forkortet UCL - en fusion af en lang række mellemlange videregående uddanelser på Fyn og i trekantområdet. Uddanner blandt andet pædagoger, lærere, socialrådgivere, sygeplejersker, ergoterapeuter, fysioterapeuter og radiografer. Desuden store mængder af efteruddannelser. Tidligere stadier har heddet CVSU og CVU. Selvejende institution med hovedsæde i Vejle.

VUC Fyn & Fyns HF-kursus underviser fortrinsvis voksne i fag på grundskoleniveau eller på gymnasialt niveau. Ofte tager eleverne et enkelt fag af gangen. Selvejende institution efter kommunalreformen, hovedkontor i Odense.

Løft til institutionerne

- Det opfattes nok ikke som et stort fremskridt, når man kommer fra nybyggede lokaler, men samlet set får vores institutioner et stort løft. For de, der har deres gang på lærerseminariet på Middelfartvej, vil det føles som at komme i himlen, siger Erik Knudsen, der er rektor for Univesity College Lillebælt.

Han understreger, at medarbejderne og de studerende i bestyrelsen bakker op om en samling.

SDU-rektor: Stor fordel

Syddansk Universitet, der i sig selv er en ret ny fusion, er blevet slået sammen med Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum og uddanner nu ingeniører to forskellige steder.

- Det bliver en stor fordel for vores undervisning og forskning. Men det bliver også en mere effektiv udnyttelse af arealer og fællesfaciliteter, siger universitetets rektor Jens Oddershede.

VUC Fyn har ihærdigt ledt efter et sted at være i flere år, men økonomien har sat sine grænser.

- Vi ville gerne flytte ind i byggeriet på den tidligere slagterigrund midt i Odense. Men vi kunne ikke overbevise staten om, at vores økonomi i et nybyggeri kunne hænge sammen, siger forstander Lisbeth Simonsen, VUC Fyn.

Hun tilføjer, at den nye placering i det sydøstlige Odense har andre fordele.

Revolutioner på skolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce