Ret til at passe alvorligt syge børn


Ret til at passe alvorligt syge børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Man kan ikke fyres, hvis man har orlov for at passe sit alvorligt syge barn. Det er i strid med loven om forskelsbehandling, hvis det sker, slår to sager fast.

Tager man orlov for at passe sit alvorligt syge barn, kan man ikke fyres. Det er nu slået fast i to sager, som HK/Privat har rejst på medlemmernes vegne. Arbejdsgiver har handlet ulovligt og er dømt til at betale erstatning.

I den ene sag lød erstatningen på 125.000 kroner svarende til seks måneders løn, mens den anden lød på tre måneders løn på 71.000 kroner.

- Vi har i efteråret vundet to sager, der fastslår, at det er i strid med Forskelsbehandlingsloven at fyre en mor eller far, der har fravær på grund af barnets alvorlige sygdom. Man er simpelthen beskyttet på samme måde, som en gravid medarbejder på barsel, siger juridisk konsulent Jeanette Hahnemann, HK.

På virksomhederne tror man fejlagtigt, at fravær på grund af barns sygdom er gyldig fyringsgrund på samme måde som medarbejderens meget fravær på grund af sygdom. Men sagerne slår fast, at forældre har ret til at tage orlov fra arbejdet for at passe alvorligt syge børn.

- Nu har vi haft tilstrækkeligt med domme til, at vi tør sige med sikkerhed, at det er ulovligt at fyre vores medlemmer på pasningsorlov. Heldigvis er mange virksomheder gode til at støtte en medarbejder i familiemæssige svære situationer, og de virksomheder får også i sidste ende de mest dedikerede medarbejdere, siger Carlo Søndergaard, faglig chef i HK/Privat.

I HK/Privat har man yderligere to sager om samme problemstilling kørende. De bliver afgjort efter nytår.

Ret til at passe alvorligt syge børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce