Restaurantapp sender bid af omsætningen til fattige

Iværksætter Søren Aarhus, som her får serveret hos Bar Tapas, har fået 1000 brugere med på appen Gotable, som dermed er begyndt har fået en omsætning, der gør det muligt at sende en lille bid videre til fattige i bl.a. Afrika. Foto: Jakob Haugaard Christiansen

Restaurantapp sender bid af omsætningen til fattige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkene bag den fynske restaurantapp Gotable, der parrer kunder med restauranter, som har ledige borde, har på få måneder nået så stor en omsætning, at de er begyndt at sende del af indtjeningen videre til nødlidende i nogle af verdens fattigste områder.

Gæsterne sparrer penge på restaurantregningen, restauranten får afsat sine ledige borde i sidste øjeblik og så får mennesker i nogle af verdens fattigste områder også hjælp.

Med 1000 downloads i Odense og 12 restauranter har folkene bag den fynske app Gotable nået så langt i forretningen, at de har en omsætning, der gør det muligt at realisere ambitionen om at sende dele af indtjeningen videre til nødlidende i tredjeverdenslande.

- Vi har nået så stor en omsætning nu, at vi kan begynde at hjælpe nogle af verdens fattigste, siger Søren Aarhus.

Han er manden bag Gotable, hvor han sammen med udvikler Metin Barut, har skabt en app, der i sidste øjeblik parrer lokale kunder med restauranter, der har ledige borde - enten fordi de ikke er fuldt booket eller har fået et afbud.

Med den fynske mobillapp kan kunderne swipe sig til et billigt bord på otte af byens restauranter. I sidste øjeblik og ofte med rabat, da der er ekstra penge at tjene for restauranterne, hvis de kan få solgt de ledige borde. Konceptet er at få afsat ledige borde på dagen - med rabat til kunderne og indtjening for restauranterne.

Brugere sikrer hjælpen

Restauranten får dermed afsat bordet og kunden får rabat - og så får nogle af verdens fattigste altså også en hånd i takt med at brugerne begynder at bruge Gotable.

- Det har hele tiden været ambitionen, men vi har ikke haft en stor nok omsætning til at vi kunne sende penge videre. Det kan vi nu, selv om det selvfølgelig ikke er kæmpestore beløb, siger Søren Aarhus.

Den lille økonomiske bid af Gotables omsætning går til hjælpeorganisationen Adra, som sender udviklingshjælp ud til nogle af verdens allerfattigste. Det er ikke en stor organisation, og det er også meningen, understreger Aarhus.

- Hvis vi vi gav vores støtte til nogle af de andre og meget større organisationer, ville den hjælp, vi kan give, drukne i det helt store billede. På den her måde kan vi se, hvor vi hjælper, siger han.

Dermed går noget af omsætningen fra Gotable til fattige i Afrika og Mellemøsten.

- Så når man er ude at spise og få en god madoplevelse, så kan man samtidigt også hjælpe til at andre får brød på bordet. Det er vi meget glade for at kunne hjælpe med, siger Søren Aarhus.

Restaurantapp sender bid af omsætningen til fattige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce