Renterne i bund


Renterne i bund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familien sparer 1000 kroner om måneden efter bankskifte

Der er en klækkelig besparelse at hente for Julie Andersen og Jens Peter Poulsen, når de i næste uge skifter deres gamle pengeinstitut ud med Sydbank i Silkeborg. Helt præcist sparer de 12332 kroner årligt i renteudgifter efter skat -altså godt og vel 1000 kroner om måneden.

Som skemaet her på siden viser, så opstår besparelsen primært ved, at rentersatserne på deres bil- og huslån samt kassekredit bliver reduceret med 3-4 procent. De henter også noget ved, at de får en væsentligt bedre rente for de penge, de har stående som opsparing.

Opsparingen reduceret

Deres opsparing er dog reduceret en hel del, efter bankmægler Lars Brink har optimeret deres økonomi.

Væk er et helt unødvendigt stort overskud på budgetkontoen. Væk er to millionærkontoer, der intet gav i rente og aldrig gjorde dem til millionærer. Og væk er også cigarkasseopsparingen til børnenes konfirmation til en latterlig rente på 0,38 procent.

Før bankmæglertjekket havde familien faktisk 56.600 kroner i indestående, som de kun fik symbolske renter for.

- Det med opsparingen har vi slet ikke tænkt på som et problem. Vi er begge to opdraget med at spare op, og det var først da Lars (bankmægler Lars Brink, red.) gjorde os opmærksom på, at det er lidt tosset, at vi i virkeligheden bare låner os selv penge, siger Jens Peter.

Ud over at nedlægge de unødvendige konti har familien fået lavet et nyt bolig/billån på 100.000 kroner og optaget et helt nyt realkreditlån i huset.

Huset er steget en del i værdi, siden de overtog det, så friværdien kunne sagtens bære det. Samtidig med, at familien har fået nedbragt rentebyrden, har manøvren fået frigjort cirka 100.000 kroner til at skifte vinduer og fliser for. De kommer til at stå som rådighedsbeløb på kassekreditten inden længe, men det vil Julie nu gerne lige se sort på hvidt først.

- Vi styrter ikke ud og bestiller nye vinduer. Nu venter vi lige og ser, om budgettet holder, sådan som det er lagt, siger hun.

Der blev hentet tre tilbud, hvor et andet jysk pengeinstitut lå meget tæt på det tilbud, som Sydbank gav.

Omkostningerne ved at skifte bank bliver relativt små. Selve bankskiftet er gratis, men der skal naturligvis betales stempel og tinglysningsafgift til staten, og derudover tager Sydbank 1000 kroner for at hjemtage det nye kreditforeningslån.

Renterne i bund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce