Renten får endnu et hak ned

Renten får endnu et hak ned
Foto: POLFOTO/Carsten Snejbjerg

Renten får endnu et hak ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den danske rente når endnu et historisk lavpunkt med 1,15 procent. Det er 0,05 procentpoint lavere end hidtil. Renten har aldrig været så lav tidligere.

Renten sætter igen bundrekord kun en uge inde i det nye årti. Nationalbanken sænker renten et ganske lille nøk med 0,05 procentpoint. Dermed er renten nu rekordlav og på beskedne 1,15 procent mod hidtidige og også ganske lave 1,2 procent.

Rentenedsættelsen kommer i en periode, hvor kronen står stærkt over for euroen. Samtidig vokser valutareserverne. Forskellen mellem den danske og europæiske rente er efter torsdagens rentenedsættelse nu 0,15 procentpoint. Forskellen i renterne kaldes også rentespændet. Sidste gang, rentespændet var så lavt, var mellem 2003 og 2006.

Da den økonomiske krise var på sit højeste, var forskellen mellem den danske og europæiske rente helt oppe på 1,75 procentpoint.

Med rentenedsættelsen er udlånsrenten 1,15 procent, foliorenten er 0,80 procent, mens diskontoen bliver fastholdt på 1,0 procent.

Ifølge Danske Banks senioranalytiker John Hydeskov er det ikke usandsynligt, at Nationalbanken vil sænkre renten med yderligere 0,05 procentpoint og dermed gøre rentespændet endnu mindre. Torsdagens rentesænkning er nemlig ikke meget aftørende.

- Dagens rentenedsættelse ændrer ikke meget. Teknisk set er der ikke noget til hindring for, at rentespændet kan komme yderligere ind, siger senioranalytikeren i en kommentar.

Ifølge BRF Kredit betyder rentesænkningen en besparelse for boligejerne på 330 kroner per lånte million efter skat.

Renten får endnu et hak ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce