Rentefald sender penge i danskernes lommer


Rentefald sender penge i danskernes lommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De faldende renter sender stadig flere penge ned i danskernes lommer. Siden november sidste år er renteudgifterne per husholdning dykket med 200 kroner.

De kraftige fald i renterne skæpper godt i danskernes lommer. Nye tal fra Nationalbanken viser, at husholdningernes renteudgifter i marts er barberet ned med 815 millioner kroner i forhold til i november sidste år, hvor renteudgifterne toppede.

Efter skat sender det cirka 200 kroner ned i hver enkelt husholdnings lomme. Det kraftigt dyk kommer efter at bankernes renter er faldet markant i kølvandet på en lang række rentenedsættelser fra Nationalbanken.

Hos Danske Bank venter økonom Tore Damgaard Stramer, at danskerne får stadig færre udgifter til renter i 2009. Og det er godt nyt for dansk økonomi.

- De faldende renteudgifter øger de danske husholdningers forbrugsmuligheder, samtidig med at det gør det mindre attraktivt at spare op. Det bidrager isoleret set til at understøtte privatforbruget, siger han.

Tore Damgaard Stramer peger også på, at boligmarkedet også får glæde af de faldende renter

- Boligbyrden, der måler omkostningerne ved køb af bolig, er således faldet mærkbart som følge af et pænt rentefald, stigende indkomster og fortsat faldende boligpriser - det giver os en forhåbning om, at 2009 kan blive året, hvor handelsaktiviteten igen kommer op i gear, siger han.

Også erhvervslivet nyder godt af faldende renter. Siden november sidste år, hvor renterne var på sit højeste, er renten på nye forretninger faldet med 2,5 procent, så virksomhederne nu i gennemsnit betaler 3,9 procent.

Rentefald sender penge i danskernes lommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce