Rengøringssag: Amin Skov indrømmer lovbrud

Restauratør Amin Skov.
Foto: Joachim Adrian/POLFOTO/arkiv

Rengøringssag: Amin Skov indrømmer lovbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amin Skov skal betale 45.000 kroner i erstatning til et lettisk ægtepar, der har været ansat i hans firma.

Restauratør og direktør Amin Skov erkender at have overtrådt arbejdstidsloven og loven om ansættelsesbeviser i forbindelse med ansættelsen af et lettisk ægtepar i hans rengøringsvirksomhed OL-Rengøring.

Han skal nu betale 45.000 kroner i erstatning til ægteparret.

I oktober 2012 henvendte ægteparret sig til 3F og klagede over arbejdsforholdene i Skovs firma.

Klagen fra de to letter gik blandt andet på, at parret i flere perioder gennem tre år havde følt sig presset til at arbejde langt ud over lovens maksimum på 48 timer ugentligt.

Ifølge ægteparret havde de heller ikke haft mulighed for hviletid mellem arbejdsopgaverne eller for at holde en ugentlig fridag.

Parret havde heller ikke fået den løn og de feriepenge, som de havde krav på. Og det førte til, at 3F i november måned stævnede Amin Skov for brud på arbejdstidsloven.

Onsdag erkendte restauratøren lovbruddet og indgik et forlig med 3F.

Det er Martin Jensen, formand for 3F's Vejleafdeling, hvori det lettiske par er medlemmer, tilfreds med. Men han beklager, at der skulle gå et år, før sagen fandt sin afslutning.

- Vores medlemmer har levet i uvished igennem et helt år. Deres liv har på mange måder været sat på standby, mens denne her sag har kørt, udtaler han i en pressemeddelelse.

- Det virker meget umenneskeligt, at det skal tage så lang tid - ikke mindst set i lyset af, at arbejdsgiveren nu blankt har erkendt at have overtrådt lovene. Det er glædeligt, at der nu er sat et punktum, og at medlemmerne har fået ret og nu kan få ro.

Amin Skov er mest kendt for den såkaldte "Vejlegården-sag", hvor en overenskomst-strid førte til, at 3F indledte en blokade og sympatikonflikt mod Skovs restaurant, Vejlegården.

Rengøringssag: Amin Skov indrømmer lovbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce