Rekrutterings-firma: Folk med job klæber til taburetten

Rikke Bech Skougaard er indehaver af Hybjerg Optimering i Ryslinge og arbejder blandt andet med at rekruttere for fynske virksomheder. Foto: JVK Foto

Rekrutterings-firma: Folk med job klæber til taburetten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De kvalificerede ansøgere er alle arbejdsløse efter eksempelvis fyrings-runder, forklarer rekrutterings-bureau, som vurderer, at virksomhederne holder fast i deres gode folk, fordi de ikke hænger på træerne.

Rikke Bech Skougaard rekrutterer arbejdskraft til Fyn gennem sin virksomhed Hybjerghus Optimering, og hun er netop nu i gang med at finde en områdesalgsleder til virksomheden BITO Lagerteknik A/S. Gennem sit arbejde har hun en god fornemmelse for, hvordan ansøgerskaren til virksomhedernes stillinger forandrer sig. I løbet af det seneste halve år har hun oplevet en tendens til, at der kommer færre, men mere kvalificerede ansøgere. Samtidig er ansøgerne ledige, hvorimod de tidligere var i job.

- Vi har lige haft anden-samtaler til stillingen og er tæt på at ansætte den endelige kandidat. Jeg har ikke fået så mange ansøgninger, men dem, jeg har fået, har været kvalificerede, forklarer hun.

Det interessante ved den håndfuld, hun har udvalgt blandt 25 ansøgere til at gå videre, er, at de alle er ledige. De kommer ikke fra et andet job, som de søger videre fra.

- Det er anderledes, end jeg har været vant til tidligere, og det er en udvikling, som er sket i løbet af det seneste halve år, fortsætter Rikke Bech Skougaard.

Noget tyder altså på, at de, som har et job, vælger at blive i det. Her i avisen har vi tidligere beskrevet en tømrermester i Broby, som fortæller, at han gør alt for at folkene har det godt i firmaet, fordi det er umuligt at finde en faglært tømrer for tiden. Dette tyder på, at virksomhederne ikke er begyndt at stjæle hinandens folk og presse hinanden på lønnen, hvilket er erhvervslivets frygt.

De gode folk hænger ikke på træerne

Tidligere oplevede Rikke Bech Skougaard at få 100 ansøgninger til stillinger, hun skulle hjælpe med at besætte, hvoraf halvdelen overhovedet ikke var relevante. Til dette job for BITO Lagerteknik har hun fået 25 ansøgninger, og det er kvalificerede folk, som har søgt.

Heriblandt er der både folk i job og ledige, men de kvalificerede, som er gået videre til anden ansættelses-runde, er alle ledige. De er for eksempel blevet opsagt i en fyrings-runde. At de nye folk bliver rekrutteret blandt ledige, er den store, nye forandring på jobmarkedet, forklarer Rikke Bech Skougaard.

- Dem, som er i job, må have så travlt, at de ikke søger andre jobs, og måske er erhvervslivet begyndt at gøre mere for at holde fast i deres folk. Noget tyder på, at der er en større opmærksomhed på, at de gode folk ikke hænger på træerne, så dem skal virksomhederne sørge for at holde fast i, siger Rikke Bech Skougaard.

Rekrutterings-firma: Folk med job klæber til taburetten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce