Rekordmange konkurser i juli


Rekordmange konkurser i juli

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyn er dog en undtagelse - her er der et markant fald

Ikke siden 1994 har juli været så blodrød af konkurser, som det er tilfældet i år.

I juli er der registreret 308 konkurser, hvilket er en stigning på 80 procent i forhold til juli 2007, viser en opgørelse, som kredit- og analysevirksomheden Experian netop har offentliggjort.

Østjylland er hårdest ramt af konkurser, idet antallet af konkurser er steget fra 17 til 62. Desuden har områderne Midt- og Vestjylland og Sjælland oplevet, at rigtig mange virksomheder måtte lukke og slukke.

Fyn afviger positivt fra det generelle, dystre billede. Her var der i juli i år kun 15 konkurser mod 22 i samme måned i fjor, et fald på lige godt 30 procent.

Ejendomsbranchen ramt

Det er især ejendomsbranchen, som er blevet hårdt berørt af økonomisk nedtur.

- Der har været en overproduktion af boliger og en stigende rente. Hertil kommer, at den internationale likviditetskrise har fået mange danske banker til at lukke yderligere for udlån. Det betyder, at ejendomsselskaber, der i høj grad har lånefinansieret deres aktiviteter, kan komme i økonomiske vanskeligheder, siger Rolf Nordstrand, direktør i de professionelle ejendomsinvestorers organisation, Ejendomsforeningen Danmark.

Fast ejendom noteres i juli for 44 konkurser mod bare seks for et år siden. Samlet har 150 ejendomme været under konkurs det seneste år.

Tydelig årstendens

Målt på årsbasis er der en klar tendens til, at flere går konkurs. Samlet er 2795 virksomheder gået konkurs i løbet af de seneste 12 måneder. Det svarer til en stigning på knap 28 procent.

På Fyn er antallet af konkurser det seneste år vokset beskedent fra beskedne 2,6 procent.

Rekordmange konkurser i juli

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce