Rekordlav ledighed falder fortsat

Ledigheden

Rekordlav ledighed falder fortsat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den rekordlave ledighed falder fortsat på trods af afmatningen i den danske og internationale økonomi.

De danske ledighedstal blæser fortsat højt og flot på den økonomiske afmatning. Antallet af ledige dykker fortsat og sætter ny bundrekord. Faldet er denne gang fra maj til juni 2008 på 2100 fuldtidspersoner, og der er nu 45.600 ledige ifølge tal fra Danmarks Statistik. Det svarer til 1,6 procent af arbejdsstyrken.

Det ændrer dog ikke ved, at økonomerne fortsat venter, at der er en stigning på vej på 15.000 ledige frem mod udgangen af 2009. Effekten af nedbremsningen lader dog vente på sig.

- Det er i den sammenhæng vigtigt at holde sig for øje, at vi netop har bevæget os ud af en længere periode med kraftig økonomisk vækst, hvor presset på arbejdsmarkedet har været stort. Manglen på arbejdskraft står således fortsat frisk i erindringen hos mange virksomheder, hvorfor der nu udvises tilbageholdenhed med at afskedige tidligere svært erhvervet arbejdskraft på trods af at ordrebøgerne begynder at svinde ind, siger Danske Banks økonom, Tore Damgaard Stramer.

Ledighedsfaldet for dagpengemodtagere har været relativt større end for kontanthjælpsmodtagere. Der er nu 34.900 ledige på dagpenge og 11.000 ledige på kontanthjælp.

Rekordlav ledighed falder fortsat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce