Næsten 80.000 FOA-medlemmer har afgivet deres stemme til FOA's overenskomstforlig med Kommunernes Landsforening.
Når pædagogmedhjælpere, sosu'er og dagplejere natten til torsdag er færdige med at stemme om FOA's overenskomstforlig med Kommunernes Landsforening, bliver der tale om rekordhøj stemmedeltagelse.

Tirsdag var stemmeprocenten oppe på 50 procent blandt de knap 160.000 stemmeberettigede, og det er væsentlig mere end de seneste to afstemninger. I 2005 stemte 38,2 procent af medlemmerne, og i 2002 var stemmeprocenten på 35,7.

- Det bliver en højere stemmeprocent, end det har været før, og det skyldes at der har været så meget fokus på det denne gang. Deltagelserne ved møderne rundt omkring i landet har vist det samme billede, siger FOA's pressemedarbejder, Anne Mejer.

En foreløbig meningsmåling har peget på, at FOA's medlemmer stemmer ja til forlig med en gennemsnitlig lønforhøjelse på 13,4 procent til trods for at der blev lagt ud med et krav på 15 procent. Efter langvarige forgæves forhandling gik FOA-medlemmerne i strejke den 16. april. Den 5. maj blev der så indgået et forlig med kommunerne.

Resultatet af FOA's urafstemning offentliggøres torsdag den 29. maj kl. 12. på et pressemøde på Plejehjemmet Ørbygård i Rødovre.

Mere om emnet

Se alle

Fynsk glæde over klart ja til aftale

Ja fra FOA baner vej for indgreb

Ja fra FOA baner vej for indgreb

FOA-formand jubler over resultat