Regnskabet løber rundt for regionerne


Regnskabet løber rundt for regionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inden forhandlingerne om sygehusøkonomien starter om få dage, kan regionerne prale af balance i kassen i år.

En stram styring af regionernes økonomi - lige fra fælles indkøb af kaffe og medicin samt ikke mindst 3000 færre ansatte fra 2010 til 2011 - betyder, at der bliver balance i den regionale økonomi i år.

Ifølge en prognose baseret på regionernes indberetninger af forventet årsresultat forventer regionerne på landsplan at overholde rammerne i økonomiaftalen med regeringen for 2011.

- Vi har gennemført et turnaround på sygehusene og på egen hånd indhentet den store ubalance, der blev skabt med overskridelsen af budgetterne i 2009, siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen, i en kommentar.

Ved at være i balance igen har regionerne sikret, at konsekvenserne af budgetoverskridelserne i 2009 er rettet op og ikke har sat sig varige spor i dansk økonomi.

- En lavere udgiftsvækst er også i sundhedsvæsnet en realitet i fremtiden, hvis vi skal have råd til velfærdssamfundet frem mod 2020, siger næstformanden i Danske Regioner, Carl Holst, og fortsætter:

- Vi har i regionerne sikret en produktivitetsudvikling på vore sygehuse, som generelt er højere end i hele den private sektor. Vi vil fortsat være meget omkostningsbevidste, og vi vil opretholde en stigende produktivitet.

Som led heri er antallet af faste medarbejdere i regionerne skåret med 2,6 procent fra februar 2010 til februar i år. Det svarer til næsten 3000 medarbejdere.

Andre elementer i regionernes genopretning af økonomien har blandt andet været opstramning af visitationskriterier, nationale rekommandationer for anvendelse af dyr sygehusmedicin, slankere administration og nye overenskomster med ansatte og praktiserende læger.

Danske Regioner har senest spillet ud med en ny kvalitetsdagsorden for at skabe mest mulig sundhed for pengene.

Regnskabet løber rundt for regionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce