Regeringen får en syngende grøn lussing

Regeringen får en syngende grøn lussing
Foto: POLFOTO/Joachim Adrian

Regeringen får en syngende grøn lussing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et usædvanligt bredt felt af grønne organisationer kræver, at nu skal regeringen indfri sine grønne løfter.

Landets store grønne organisationer skyder nu åbent på regeringen for at have glemt løfterne om en ambitiøs politik på natur- og miljøområdet.

Blandt andet Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Jægerforbund og Friluftsrådet står fredag for første gang nogensinde bag fælles helsidesannoncer i de store landsdækkende dagblade.

De viser i tegneserieform en håndfuld begejstrede nøgleministre i et smukt grønt landskab med sjældne fugle og iltsvindsfrie fisk.

Men selvom overskriften optimistisk lyder "Kære regering, I kan nå det endnu", så er annoncerne en mavepumper til en regering, som har lovet et løft for en hårdt presset natur.

- Når opbakningen er så bred, er det udtryk for dyb frustration og utålmodighed i forhold til løfterne, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening (DN)

De grønne organisationer bifalder regeringens udspil til klimaplan, energiaftale, ressourcestrategi samt Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger til et samlet løft af både landbrug og natur.

- Men hidtil er der ellers intet sket med de gode forslag. Senest har fødevareminister Karen Hækkerup (S) og erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) mest talt om alt det, regeringen vil gøre for at redde landbruget.

- Om et år starter valgkampen til Folketinget, så det er sidste udkald, hvis denne regering skal nå at gøre en forskel, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

DN og Danmarks Jægerforbund gør sjældent fælles sag. Men ifølge jægerformand Claus Lind Christensen er der en god grund til det nu.

- Vi har så voldsomt brug for en langsigtet strategi for naturen, at vi må se bort fra hver vores kæpheste, siger han.

Også den store paraplyorganisation Friluftsrådet, med 91 friluftsorganisationer under sig, står bag.

- Der er virkelig behov for, at der sker noget nu for natur og miljø. Både politikerne og befolkningen er i dag tilbøjelige til at lade naturen glide ned på prioriteringslisten, siger rådets direktør Jan Eriksen.

Regeringen får en syngende grøn lussing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce