Red Barnet i Rødby opretter roligt helle til børnene


Red Barnet i Rødby opretter roligt helle til børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De mange flygtningebørn, der har passeret grænsen til Danmark de seneste døgn, får eget område i Rødbyhavn.

For at skabe ro og tryghed om de flygtninge- og migrantfamilier, der er kommet til Danmark efter ugevis på farten, opretter Red Barnet tirsdag aften et børnevenligt område i Rødbyhavn.

- Vi skaber et sted, hvor børn og deres forældre kan få et pusterum. Hvor der er ro og stabilitet i en stresset og presset situation. De her familier har oplevet mange ting undervejs, fortæller børnepsykolog Anne-Sophie Dybdal i en pressemeddelelse fra Red Barnet.

Hjælpeorganisationen regner med at have området klar sent tirsdag aften.

Det skal bestå af børnevenlige møbler, der skal være legetøj, tegneredskaber og bamser. Og så skal det være bemandet af frivillige, som er vant til at snakke med børn og deres familier.

Området skal oprettes på enten den skole eller det sportscenter i Rødbyhavn, hvor flygtningene og migranterne er blevet indkvarteret efter ankomsten.

- Forældrenes sindsstemning smitter af på børnene. Den korte tid, hvor de er her, vil vi i Red Barnet gerne bidrage til at skabe et forhold mellem børn og forældre, som er godt og stærkt.

- Forældrene flygter for at få deres børn i sikkerhed. For at skabe et trygt liv for deres børn. Det skal vi hjælpe med, siger Anne-Sophie Dybdal.

Normalt er det i Somalia, Sydsudan, Sierra Leone, Libanon og Jordan, at Red Barnet laver sådanne operationer. Det er første gang, at Red Barnet gør brug af organisationens viden om børn i katastrofer i en dansk sammenhæng.

- Vi har opbygget stor ekspertise i at arbejde med børn på flugt gennem årtier i verdens brændpunkter. Vores ekspertise skal komme de flygtninge, der står i en svær situation, til gode.

- For os er det børnene, der er vigtigst. De har ret til beskyttelse, og vi tager deres situation meget alvorligt, siger Jonas Keiding Lindholm, som er konstitueret generalsekretær i Red Barnet, i pressemeddelelsen.

Han gør det klart, at Danmark ikke befinder sig midt i en katastrofe. Men børnene og familierne står selv midt i en personlig katastrofe.

- Derfor sætter vi nu ind i Danmark. Situationen for børnene er den samme uanset, om de er på flugt i Syriens nabolande eller i Danmark. Deres liv er revet op med rode, og ikke alle børn har deres forældre med, siger Jonas Keiding Lindholm.

Red Barnet i Rødby opretter roligt helle til børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce