Red Barnet: Lockout tager børn som gidsler


Red Barnet: Lockout tager børn som gidsler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnenes tarv drukner under lockout. "Kom tilbage til forhandlingsbordet", lyder opfordringen fra Red Barnet.

Lockouten er nu gået ind i sin fjerde uge.

En atypisk hverdag har præget de danske skoleelever lige siden. Og det går ud over børnenes trivsel. Det mener generalsekretæren i Red Barnet, Mimi Jakobsen.

- Børnene drukner i den her konflikt. Respekt for den danske model, men hvor er barnets tarv? Børnene savner deres skolegang, kammerater og hverdag, siger Mimi Jakobsen til Ritzaus Bureau og spørger retorisk.

- Hvem er skolen lavet for? Er det for kommunerne? For lærerne? Eller for børnene? Jeg tror godt, du kender svaret.

Mimi Jakobsen understreger, at hun ikke tager politisk stilling til lockouten.

Lige siden lockouten trådte i kraft 1. april har de to chefforhandlere, Michael Ziegler og Anders Bondo, bekriget hinanden gennem medier og ikke ved forhandlingsbordet.

Og det er dybt uholdbart, at lockoutens hovedrolleindehavere ikke tager deres ansvar mere seriøst og finder tilbage til forhandlingsbordet.

Det understreger Mimi Jakobsen.

- Nu må de (Anders Bondo og Michael Ziegler, red.) komme i gang. Jeg ser to personer, der sviner hinanden til og mistænkeliggør hinanden. Og vi prøver jo i skolen at lære børn at løse konflikter. De burde være rollemodeller, siger hun.

Tidligere mandag kom det frem, at organisationen Skole og Forældre har halet de to chefforhandlere til et kaffemøde onsdag.

Organisationens formand, Mette With Hagensen, håber, at det bliver mere end en symbolsk handling.

- Det skal være der, hvor de sætter sig ned sammen og ser hinanden i øjnene og bliver enige med hinanden om, at vi bliver vi nødt til at finde en løsning, siger Mette With Hagensen, til Jyllands-Posten.

Tilbage hos Mimi Jakobsen håber hun, at lockouten snart får en ende.

- Det bliver totalt uoverskueligt, hvis det fortsætter meget længere. Alle voksne har et ansvar i den her situation, siger Mimi Jakobsen og slutter.

- Det paradoksale er, at Red Barnet plejer at forsvare afrikanske børns rettighed til skolegang. Nu må vi så kæmpe for de danske børns ret til en hverdag i skolen.

Red Barnet: Lockout tager børn som gidsler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce