R vil spare milliarder med internettet


R vil spare milliarder med internettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ud med papirblanketter og ind med tastatur og mus. Den øvelse kan spare os for milliarder, mener De Radikale.

De Radikale lancerer hvad partiet kalder "Danmarkshistoriens mest ambitiøse it-handlingsplan", der skal sætte tryk på digitaliseringen og hente 2,25 milliarder kroner til statens trængte pengekasse.

Det fremgår af partiets bud på en 2020-plan for økonomien, som præsenteres på et pressemøde mandag.

Milliardbeløbet skal blandt andet findes ved at sige farvel til papirblanketterne og i stedet digitalisere stort set al kontakt mellem borgere, virksomheder og det offentlige.

95 procent af kontakten skal foregå digitalt i 2018, lyder det.

- Der findes et hav af offentlige blanketter, og vi skal være klar til endegyldigt at lægge dem i graven, siger partiets finansordfører, Morten Østergaard.

Derfor skal det fremover være slut med at udfylde alverdens formularer som dansker.

For eksempel når man fornyer pas og kørekort, skriver flyttemeddelelser, indskriver børn i skoler og søger om foreningstilskud og byggetilladelser.

Det skal i stedet foregå på internettet.

- Vi skal tage områderne ét for ét og vurdere, hvor det er muligt at undvære muligheden for at sende breve og udfylde blanketter, siger Morten Østergaard.

- Hver gang vi lukker sådan en kanal rammer det direkte positivt ned på bundlinjen, så vi er fri for at spare penge på velfærden, tilføjer han.

De Radikale henviser til beregninger fra Kommunernes Landsforening, som viser, at en gennemsnitlig kommune kan spare mellem 30 og 40 millioner kroner ved at satse på selvbetjening til borgerne i stedet for brevpost og fysiske fremmøder.

Derudover vil partiet forbyde kommuner, regioner og staten at opkræve oplysninger fra borgere og virksomheder, som det offentlige allerede har indhentet før.

- Der kan vi virkeligt gøre store landvindinger. Det kan ikke nytte noget, at folk eksempelvis skal notere, hvor de bor, hver gang de skal i kontakt med myndighederne, siger Morten Østergaard.

Sammenlagt bidrager it-forslagene med effektiviseringer for 2,25 milliarder kroner fra og med 2019, mener De Radikale.

R vil spare milliarder med internettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce