R vil have plan for økonomisk genopretning


R vil have plan for økonomisk genopretning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen må komme med en plan for genopretning af dansk økonomi. Alt andet vil være at gamble med tilliden til dansk økonomi, mener De Radikale.

Regeringen må diske op med en plan for, hvordan dansk økonomi bliver holdbar. Det siger De Radikales finansordfører, Morten Østergaard, der er enig med overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen i, at det til dels er en selvskabt plage, at krisen blev så dyb i Danmark.

- Vi vil insistere på, at regeringen i forbindelse med konvergensprogrammet i januar kommer med en plan for, hvordan økonomien genoprettes og den finanspolitiske holdbarhed sikres, siger Morten Østergaard.

I januar skal regeringen fremlægge det såkaldte konvergensprogram om blandt andet landets gæld og underskud til EU.

- Bolden ligger hos regeringen. Hvis Claus Hjort (finansminister, red.) ikke kan fremlægge en ny troværdig plan, er det, fordi han har givet op og forventer at andre vil gøre det. Dermed overlades problemerne til den næste regering, der så sidder med aben, siger Morten Østergaard. Han mener, det er at "gamble med tilliden og troværdigheden" til dansk økonomi, hvis politikerne ikke tager ansvar.

- I international sammenhæng har vi altid har været rost for en ansvarlig politik, den tillid til dansk økonomi sættes på spil. Det er ikke nok, at finansministeren kun vil tegne et billede af de udfordringer økonomien står over for i konvergensprogrammet. Der skal også være et bud på, hvordan problemerne løses, siger Morten Østergaard.

R vil have plan for økonomisk genopretning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce