Psykisk pres på slagteriet


Psykisk pres på slagteriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er blevet hårdt at være slagteriarbejder på Danish Crown i Odense. Ikke bare fysisk, men også psykisk.

Det oplever Tommy Busse, der har sin daglige gang i skinkeafdelingen. Den 38-årige odenseaner har været ansat på slagteriet siden 1990.

- Jeg har været rigtig glad for at være her, og det er jeg stadig, men stemningen er ikke den samme som tidligere. Alle frygter at blive fyret, siger Tommy Busse.

For at appellere til ledelsen gik han og 276 andre slagteriarbejdere hjem i går.

- Det er kun en manifestation. På en eller anden måde er vi nødt til at fortælle ledelsen, at hvis økonomien ser så dårlig ud, som de siger, så må de starte oppefra. Koncernledelsen kunne jo starte med at gå 10-15 procent ned i løn for at vise vejen, siger han.

Det er konstante udmeldinger om nedskæringer, der har fået slagteriarbejderne til at markere deres utilfredshed. For det gør ondt at leve med den usikkerhed, som ledelsen udsætter medarbejderne for.

- Min kone og jeg er begge to ansat på slagteriet, og som det er nu, føler vi os aldrig helt sikre på vores ansættelse. Vi går og tænker på, hvornår vi skal ud og søge nyt arbejde, siger Tommy Busse.

- Slagteriet ligger jo lige midt i byen på en af de mest attraktive grunde, og vi hører hele tiden, at lønningerne er lavere i udlandet, så jeg tror ikke, vi er her om fem år. Og det er ikke kun mig, der har de tanker. Det er noget, alle snakker om, siger han.

Han understreger, at han ikke er vred på sin arbejdsplads.

- Det er en god arbejdsplads, men den er ved at blive ødelagt på grund af det her lettere psykiske pres, som vi er udsat for. Det ville hjælpe, hvis ledelsen spillede med åbne kort og fortalte, hvad der skal ske. Så har vi andre en chance for at tage stilling til vores fremtid. Mange er jo tvunget til at gå ud og finde et helt nyt fag, siger Tommy Busse.

Psykisk pres på slagteriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce