Professor: Rød plan er mere usikker end blå


Professor: Rød plan er mere usikker end blå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thorning og Søvndal kan komme til at mangle op mod 20 milliarder i Fair Løsning, vurderer økonomiprofessor.

Den økonomiske plan fra S og SF er optimistisk og derfor mere usikker end regeringens.

Det vurderer professor Bo Sandemann Rasmussen fra Institut for Økonomi ved Aarhus Universitet.

- Jeg kan nemt forestille mig, at S og SF's plan kan komme til at mangle 10-20 milliarder kroner. Der er nogle ting her, som ikke kan skaffe de penge i kassen, de er udset til at gøre, siger professoren.

Helle Thorning-Schmidt (S) og Villy Søvndal (SF) præsenterede mandag deres udkast til en 2020-plan for dansk økonomi. En plan der ifølge S og SF kan indbringe statskassen 74,5 milliarder kroner ekstra.

Det er især det gamle forslag om, at alle danskere skal arbejde en time ekstra om ugen, som mødes med tvivl hos Bo Sandemann Rasmussen.

Den del af planen skal indbringe 15 milliarder kroner.

- Man kan måske få det igennem for visse grupper af befolkningen, men der er en hel masse ansatte, for hvem arbejdstid ikke er noget, der ligger fast på 37 timer om ugen, forklarer professoren.

Han sætter også spørgsmålstegn ved, hvorvidt planen om at få flere i uddannelse vil kunne udmønte sig i 4,8 milliarder kroner allerede i 2020.

- Uddannelse er selvfølgelig gavnligt, men på kort sigt mister man noget, fordi folk uddanner sig i stedet for at arbejde. Derfor kan det nemt tage længere tid at tjene pengene hjem.

Han mener samlet set, at oppositionens plan er mere usikker end regeringens.

På Københavns Universitet vil professor Carl-Johan Dalgaard ikke sige, at den ene plan er mere usikker end anden. Men usikre, det er de.

- I begge tilfælde er kravene til udgiftsudviklingen af en sådan karakter, at de fremstår en lille bitte smule urealistiske, siger forskeren fra Økonomisk Institut.

- Usikkerhedselementet på udgiftssiden er størst på de borgerliges plan i og med, at de forudsætter meget, meget lavere udgiftsvækst.

- Til gengæld har oppositionens plan flere elementer, hvor det ikke er klart, hvilket håndtag man trækker i for at skabe de indtægter, som tillader en større udgiftsvækst. påpeger han.

Professor: Rød plan er mere usikker end blå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce