To private firmaer kan muligvis hjælpe med at sætte de 600.000 ørreder fra produktionshøjskole i Odense ud i naturen.

Et håb er vakt for de 600.000 ørreder, der som følge af lærerkonflikten risikerede at dø.

De mange fisk skulle have været sat ud i de fynske åer, men de tre lærere fra produktionshøjskolen Elseminde i Odense, der skulle have stået for udsætningen, er lockoutet.

Lærerne havde fået dispensation til at hjælpe skolen, men lærernes fagforbund sagde nej.

I stedet har Uddannelsforbundet nu foreslået to private firmaer, som kan sætte ørrederne ud i naturen, uden at det kommer til at involvere de konfliktramte lærere, skriver DR Fyn.

Viceforstander Arne Pallisborg fra produktionshøjskolen Elsesminde er åben for en dialog om Uddannelsesforbundets forslag:

- Jeg synes, hun skal kontakte os, så vi kan få en dialog om, hvad er det for nogle virksomheder. Det er vi åbne for. Det kunne også være, vi kunne finde andre løsninger. For eksempel kunne man trække en medarbejder ud i en given periode. Det vil vi være tilfreds med, siger Arne Pallisborg til DR Fyn.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.

Mere om emnet

Se alle

Fisk undgår lockout-død: Lærer sætter dem fri

2
Lockout-fisk: 70.000 ørreder er sat ud

Lockout-fisk: 70.000 ørreder er sat ud

5
Ørrederne reddet: Fiskere hjælper med udsætning

Ørrederne reddet: Fiskere hjælper med udsætning