Prisen på guld mister glansen efter rekordstort dyk


Prisen på guld mister glansen efter rekordstort dyk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Guldprisen faldt mandag med 125 dollar. Nyheder fra Cypern og Kina bekymrer investorerne.

Guld er blevet væsentligt billigere den seneste uge. Mandag styrtdykkede prisen med over ni procent svarende til 125 dollar på metalbørsen New York.

Ædelmetallet handles nu til 1338 dollar for en ounce (31 gram).

I dollar er der tale om det største fald nogensinde, og i procent skal man tilbage til februar 1983 for at se en tilsvarende udhuling af prisen. For bare en uge siden kostede guld omkring 1600 dollar.

Nedturen begyndte efter rygter i sidste uge om, at Cyperns centralbank vil sælge tonsvis af guldbarrer for at komme landets trængte økonomi til undsætning.

Udsigten til en pludselig oversvømmelse af guldmarkedet fik mange investorer til at sælge ud.

- Cyperns mulige guldsalg er en af faktorerne. Og når en af dem (investorerne, red.) begynder at løbe, så sætter alle de andre i hønsehuset også i løb, siger Robert Richardson fra det canadiske finanshus W.D. Latimer til Reuters.

Tendensen blev forstærket med mandagens overraskende dårlige tal for udviklingen i Kinas økonomi, siger handlere på New Yorks metalbørs.

- En masse investorer forsøgte at komme ud af markedet på samme tid og annullerede ordrer, siger Bart Melek fra finanshuset TD Securities til nyhedsbureauet AFP.

I første kvartal havde Kina kun en økonomisk vækst på 7,7 procent. Det var lavere end i det foregående kvartal og også en del under finansmarkedernes forventning.

Mange har også investeret i guld som et værn mod inflation. Men da intet tyder på stigende priser i hverken USA eller Kina, dropper mange investorer guld og placerer penge i andre aktiver.

Guldprisen er nu den laveste i over to år.

Prisen på guld mister glansen efter rekordstort dyk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce