Pris før miljø ved indkøb af træ

FSC træ. Ocean FSC teaksæt. Alle synlige beslag i messing. Bord størrelse 230/170 x100 cm med vippeplade samt 6 stk positionsstole. Ocean teaksæt 7.999.- i Bilka.

Pris før miljø ved indkøb af træ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere og flere borgmestre, indkøbschefer og miljømedarbejdere i kommunerne kender til FSC-mærket, og de er positive over for det bæredygtige træ og budskabet om at beskytte verdens skove.

Men når de skal købe møbler til kommunens institutioner og træ til kommunale anlægsarbejder, skeler de alligevel mere til pengepungen end til at købe bæredygtigt ind. De få kommuner, der køber FSC-produkter, køber til gengæld pæne mængder.

Det viser en undersøgelse, som FSC Danmark har lavet blandt landets borgmestre, kommunale indkøbschefer, indkøbere og miljømedarbejdere. FSC Danmark konkluderer, at der er en kløft mellem informationsniveauet og indkøbsadfærden.

Kender godt FSC

Næsten 65 procent af de adspurgte i kommunerne kender miljømærket FSC, der står for Forest Stewardship Council.

Det er dobbelt så mange, som når FSC Danmark undersøger kendskabet i befolkningen som helhed.

I kommunerne kan hovedparten af de adspurgte redegøre for, hvad FSC står for, og de kender også til Miljøministeriets miljøvejledning om bæredygtigt indkøb af tropisk træ. På begge områder er kendskabet vokset meget, siden det sidst blev målt i henholdsvis 2006 og 2005.

Men når der spørges til, om kommunerne følger instrukserne om at købe bæredygtigt ind, er det kun 12 procent af deltagerne i undersøgelsen, der har købt bæredygtige FSC-produkter inden for det sidste år.
FSC-mærket træ:
Hvert år forsvinder naturskov i troperne svarende til tre gange Danmarks areal. Meget af træet fældes ulovligt, og kun en femtedel nyplantes.

Miljømærket FSC (Forest Stewardship Council) er et globalt certificeringssystem. Det støttes af grønne og sociale organisationer og en del af træindustrien og anses for at være det eneste troværdige globale miljøcertifikat.

FSC-mærket sikrer træ produceret med respekt for mennesker og natur. FSC-plantager gennemgås af uafhængige kontrollanter. FSC udgjorde i 2007 otte procent af det internationale træmarked.

Træet mærkes med FSC's logo og en certificeringskode. Mærket kan være på alle produkter af træ og papir, også printerpapir og grillkul.

FSC's interesser varetages herhjemme af FSC Danmark. Her er foreløbig 31 forhandlere medlemmer. Det er f.eks. trævirksomheder, supermarkedskæder og byggemarkeder.

(ritzau)

Prisen skal ned

Noget tyder imidlertid på, at kommunerne blot skal overskride en tærskel. Når de én gang har fulgt vejledningen og købt bæredygtigt ind, køber de jævnligt FSC-træ. En tredjedel af dem, der har prøvet det, svarer, at de har købt FSC-produkter mere end seks gange det sidste år.

De produkter, de køber, er typisk inventar, møbler, papir- og kontorprodukter, træ til anlægsarbejde og træ til havneanlæg. Hvis de skal købe mere, skal der komme flere leverandører og produkter på markedet og prisen skal ned. Enkelte mener, at det vil hjælpe, hvis det bliver gjort lovpligtigt at købe bæredygtigt ind. (ritzau)

Pris før miljø ved indkøb af træ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce