Princip-dom om Barfoed-forsikringer


Princip-dom om Barfoed-forsikringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsretten tager i morgen stilling til, om Barfoed-koncernens forsikringer er uhyrligt høje

Store boligudlejningsselskaber og forsikringsselskaber i hele landet venter med spænding, når Østre Landsret i morgen tager stilling til, om Barfoed-koncernens eget forsikringsselskab har væltet alt for høje forsikringspræmier over på deres lejere.

Den konkrete sag fra Frederiksgade 7-9 i Odense blev tabt af Barfoed i boligretten, men Barfoed-koncernen ser frem til landsretsafgørelsen med optimisme.

I foråret vandt koncernen nemlig en tilsvarende boligretssag fra Frederiksberg med dommerstemmerne to mod en.

Retten består af en juridisk dommer, en udlejer- og en lejerrepræsentant.

Lejen sat 826 kr. ned

Eneste reduktion i lejernes husleje blev, at de ikke længere skal betale for retshjælpsforsikring og bestyrelsesansvarsforsikring.

Dommeren, der var i mindretal, mente dog, at Barfoed-koncernens forsikringspræmie er alt for høj i sammenligning med et tilbud fra Købstædernes Forsikring - specielt dækningen af bygningsbrand og anden bygningsbeskadigelse.

Den byretsdom, der i morgen skal prøves ved landsretten i København, blev vundet i maj 2006 af en lejer i Frederiksgade 7-9 i Odense, der fik sat sin leje ned med 862 kroner.

Landets bedste dækning

Ifølge rettens konklusion er præmierne i Barfoeds eget forsikringsselskab, som beboerne er tvunget til at være forsikret i, dobbelt så høje som gennemsnitsprisen i Odense, der er på 13,25 kroner pr. kvadratmeter.

Forsikringsselskabet har samtidig landets bedste dækning.

I en pressemeddelelse efter dommen gjorde Barfoed opmærksom på, at koncernens forsikring ganske rigtigt er den bedst dækkende, men at de 13,25 kroner pr. kvadratmeter, som boligretten i Odense sammenligner med, er en gennemsnitspris for samtlige udlejningsejendomme - også dem, der er meget mangelfuldt dækket.

Hvis Barfoeds forsikringsselskab Dansk Ejendomsforsikring A/S havde opkrævet de 13,25 kroner pr. kvadratmeter, ville selskabet ikke have haft dækning for sine faktiske udgifter, men derimod et underskud på 670.000 kroner, skrev Rolf Barfoed A/S i pressemeddelelsen.

Koncernen mener, at boligrettens fastlæggelse af en maksimal præmie på 13,25 kroner vil være en markant ændring af praksis, der ikke kun vil ramme udlejere, men i lige så høj grad landets forsikringsselskaber.

Afventer afgørelsen

Ifølge Jørn Beier, der er direktør i Barfoed-koncernen, forelå der ved behandling af sagen på Frederiksberg en bekræftelse fra Finanstilsynet på, at Barfoeds forsikringspræmie opfylder markedskravene og er korrekt beregnet i forhold til skadesforløb og omkostningsstruktur i Dansk Ejendomsforsikring A/S.

Han mener også, det kan dokumenteres, at huslejenævn i hele landet i sager om omkostningsbestemt husleje godkender indregning af forsikringspræmier, der overstiger Dansk Ejendomsforsikring A/S's præmier.

En lang række afgørelser i landets huslejenævn har afventet dommen i morgen, men ifølge Jørn Beier vil der formentlig skulle flere landsretsafgørelser til, før der er en fast praksis på området.

Michael Meyn, der repræsenterer den odenseanske lejer, mener det er vigtigt, at landsretten sætter en grænse for, hvor meget udlejere forsikrer deres lejere.

- Hvis Barfoed-koncernens forsikringsdækning godkendes af landsretten, vil det formentlig medføre en generel fordyrelse af lejemål med omkostningsbestemte huslejer. Spørgsmålet er, hvor grænsen går. Er det f.eks. rimeligt, at lejerne skal betale en forsikring for bestyrelseansvar eller graffiti, spørger Michael Meyn.

Princip-dom om Barfoed-forsikringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce