Pres på forhandling om tryghed og sundhed


Pres på forhandling om tryghed og sundhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tiden er knap i forhandlinger om tryghedspakke og sundhed. Dele af aftaler skal måske vedtages før sommer.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lægger et vist tidspres på de forhandlinger, som tirsdag eftermiddag begynder i Finansministeriet.

Nogle af de ting, som regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne forhandler om, skal nemlig muligvis presses igennem Folketingets lovmølle inden sommerferien.

- Man kan bestemt ikke udelukke, at der ud af de her forhandlinger flyder vigtige politiske beslutninger, som kræver lovgivning i denne folketingssamling, siger statsministeren på sit ugentlige pressemøde.

Forhandlingerne drejer sig om en tryghedspakke mod kriminalitet og hjemmerøverier, om ekstra penge til sundhedsvæsnet og om konkrete initiativer for vækst i den private sektor - blandt andet en forstærket eksportindsats og en målrettet indsats for at få flere mennesker med indvandrerbaggrund i arbejde.

Hastværket skyldes primært tryghedspakken. Den skulle meget gerne være omsat til lovgivning før et kommende valg, fordi De Radikale og oppositionen har sagt, at de vil standse tiltagene efter et valg, hvis de får flertal.

Så VKO-alliancen har en interesse i at få pakken stemt igennem Folketinget, mens de stadig har flertal med Per Ørum Jørgensen fra Kristendemokraterne, der i meningsmålingerne står til at falde for spærregrænsen ved valget.

Yderligere er de presset af, at Venstres Malou Aamund stopper i Folketinget til grundlovsdag, den 5. juni. Derefter er Per Ørum Jørgensen ikke nok til at skabe flertal for regeringen og Dansk Folkeparti.

Folketingsåret går i princippet til den første tirsdag i oktober, men med mindre politikerne indkaldes ekstraordinært, er der ferie fra onsdag den 1. juni og frem til åbningen i oktober. Dog afbrudt af førstebehandlingen af forslaget til næste års finanslov i september.

Ud over DF's tryghedspakke har Kristendemokraterne krævet akutfunktioner og fødeafdelinger bevaret på sygehusene i Holstebro, Svendborg og Næstved. Forslag som også Dansk Folkeparti støtter.

Pres på forhandling om tryghed og sundhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce