Portræt: Jørgen Glistrup - politikersønnen der blev erhvervsmand


Portræt: Jørgen Glistrup - politikersønnen der blev erhvervsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørgen Glistrup er tirsdag idømt seks måneders fængsel for kursmanipulation i Københavns Byret.

Siden 15. december har Jørgen Glistrup regelmæssigt indtaget sin plads i Københavns Byret i forbindelse med sagen om påstået kursmanipulation i Parken.

Tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup er dermed havnet midt i det, han gentagne gange har forklaret i retten, at han helst er foruden - nemlig opmærksomhed fra pressen.

Jørgen Glistrup var administrerende direktør i Parken fra oktober 2002 til december 2008 og havde før tiltrædelsen flere topposter bag sig.

Men de fleste danskere vil erhvervsmanden nok være mest kendt som søn af Mogens Glistrup, stifter af Fremskridtspartiet, politiker, jurist og bornholmer.

Den nu 58-årige Jørgen Glistrup er vokset op i København og deler dermed ikke faderens karakteristiske bornholmske dialekt, men nogle vil nok mene, at de to ligner hinanden af udseende.

Jørgen Glistrup overtog posten i Parken fra Flemming Østergaard, også kendt som Don Ø, som herefter blev bestyrelsesformand.

I modsætning til Don Ø - og sin afdøde politikerfar - er Jørgen Glistrup dog ikke meget for opmærksomhed i pressen, så Flemming Østergaard fortsatte med at spille den mest fremtrædende rolle udadtil i Parken.

Både Don Ø og Jørgen Glistrup har forklaret i Københavns Byret, at den arbejdsfordeling passede dem begge særdeles godt.

Jørgen Glistrup er gennem retsmøderne i byretten ikke fremstået som en mand med meget store armbevægelser. Undervejs i sagen er det for eksempel kommet frem, at Jørgen Glistrup passede på firmaets penge som direktør.

Derfor havde han kun adgang til dagens aktiekurser på Københavns Fondsbørs med et kvarters forsinkelse, fordi oplysningerne dermed var gratis. Kurser i realtid koster derimod penge, og dem så Jørgen Glistrup ingen grund til at ofre på det.

Jørgen Glistrup kom til Parken fra en stilling som økonomidirektør i Carlsberg og har tidligere været underdirektør i Topdanmark og koncerndirektør i Danapak. I dag er han blandt andet beskæftiget med bestyrelsesarbejde.

Portræt: Jørgen Glistrup - politikersønnen der blev erhvervsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce