Feltet af ansøgere til uddannelsen som automationsteknolog er rekordhøjt i år. Branchen glæder sig over lokalt uddannede. René Grau Nielsen er en af dem, der begynder på Erhvervsakademiet Lillebælt til september.

Øget opmærksomhed om uddannelsen til automationsteknolog ser nu ud til at have givet pote.

Branchen har længe taget imod nyuddannede med åbne arme, men der har været alt for få at gribe fat i.

Sidste år havde uddannelsen på Erhvervsakademiet Lillebælt (EAL), fem ansøgere, men i år lå antallet af kvote 2-ansøgere rekordhøjt på 28 til stor glæde for projektchefen hos Frontmatec i Odense.

- Det er super positivt, siger Peter Nurup, der har haft svært ved at trække arbejdskraft til Odense fra andre landsdele.

Ny uddannelse passer perfekt

For få år siden blev uddannelsen lavet om. Før hed den elinstallatør, men siden skilte man den tekniske del af uddannelsen ud og kaldte den automationsteknolog.

- Det passer perfekt til det, vi laver. Da de lavede den om, var det kun København og enten Aarhus eller Aalborg, der havde den, og det var vi ikke særlig tilfredse med, for vi har generelt svært ved at trække arbejdskraft til Odense, hvis ikke det er folk fra Fyn. At trække folk fra eksempelvis trekantsområdet er vanskeligt, så det betød, at der ville opstå et vakuum, hvis ikke der blev uddannet nye på Fyn, siger han.

René Grau Nielsen er en af de 28, der har søgt og regner med at begynde på uddannelsen til september. Han har en baggrund som automatiktekniker og glæder sig til at flytte fokus en smule fra reparation og vedligehold til mere programmering af automatiserede maskiner.

- Det jeg helst vil, når jeg er færdig, er at være ved et firma, der sælger robotter til eksterne firmaer, hvor man er med fra start til slut. Hvor du selv er med til eltegningerne, du er selv med til at bygge robotten op, du selv er med til at programmere den og selv med til at lave den touchskærm eller computer, der gør at den fungerer, som den skal. Fordi jeg er automatiktekniker, kan jeg både forstå eltegningerne og selv være med til at bygge den op med det, der ligger bag ved, siger han.

  • Af:

    Jeg er erhvervsjournalist på Fyens Stiftstidende og fyens.dk. Mit primære stofområde er arbejdsmarkedsstof, men jeg skriver også om andre businessområder. Jeg er uddannet journalist i 2004 og har siden læst statskundskab på kandidatniveau.Jeg blev ansat på Fyens Stiftstidende i februar 2014, og har i en periode fungeret som nyhedschef. Tidligere i min karriere har jeg været ansat på Ritzaus Bureau og Ekstra Bladet. Jeg bor i Odense med min mand og vores to børn.