Politikere løber fra lønkommission


Politikere løber fra lønkommission

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konflikten er slut og, men ligelønsproblemet består

Uklogt og uansvarligt. Sådan karakteriserer Bupl-formand Henning Pedersen det øjensynlige politiske dødsstød til den lønkommission, som på langt sigt skulle bane vejen for ligeløn.

På linje med sygeplejerskerne og sosuassistenter har pædagogerne håbet, at et kommissionsarbejde med ligeløn som omdrejningspunkt kunne være med til at råde bod på de lønstigninger, som faggrupperne accepterede ved de netop afsluttede overenskomstforhandlinger.

Henning Pedersen frygter, at det vil forværre de eksisterende problemer med at skaffe uddannet personale til landets daginstitutioner.

- Der vil være en enorm skuffelse blandt pædagogerne, hvis det her ender med, at regeringen fuldstændig bakker på det her, og Dansk Folkeparti følger trop. Regeringen har givet halve løfter, mens Dansk Folkeparti har været ude med ret præcis melding på, at man ville støtte en ligelønskommission og også, at der skulle komme penge til på et eller andet tidspunkt. Pædagogerne har set det som et perspektiv for den fortsatte ligelønskamp. Netop uligelønnen har været omdrejningspunktet, og løses det problem ikke, vil det forstærke rekrutteringsproblemerne, siger Henning Pedersen.

Han peger på, at det er Folketinget, der med tjenestemandsreformen indplacerede de offentligt ansatte på forskellige løntrin, og at det derfor også er Folketinget, der må tage ansvar for at rette op på de skævheder, som dengang blev besluttet. BUPL sætter nu sin lid til et alternativt flertal. (ritzau)

Politikere løber fra lønkommission

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce