Polen: Vi har potentiale til flere flygtninge


Polen: Vi har potentiale til flere flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Polen kan tage imod flere end de 2000 migranter, som vi tidligere har sagt, siger premierminister.

Polen kan tage imod flere end de 2000 migranter, som det tidligere har erklæret sig parat til at modtage, men på visse betingelser, siger landets premierminister, Ewa Kopacz.

- Vores potentiale er større end de 2000, som er det tal, vi nævnte, men det skal ske på betingelser, hvor de, som kommer, føler sig trygge, og hvor polakkerne siger, at myndighederne har gjort det på en måde, hvor den polske befolknings liv ikke destabiliseres, siger Kopacz.

Den polske præsident, Andrzej Duda, siger samtidig, at han er imod kvoter, som fastsættes af EU.

- I EU er der alt for lidt tale om, hvordan vi kommer årsagerne til krisen til livs, siger han.

Den polske premierminister sagde i sidste uge, at EU må hjælpe folk med at flygte fra krige, og at Polen var parat til at diskutere dets rolle, men at landet ikke vil acceptere automatiske kvoter.

Forbundskansler Angela Merkel har advaret EU-partnerne om, at det er nødvendigt, at alle lytter til anbefalingerne fra Tyskland, Frankrig og Bruxelles om nødvendigheden af at indføre kvoter for navnlig flygtninge fra Syrien, Irak og Afghanistan.

- Det, vi oplever nu, er noget, der vil optage os og forandre vort land i de kommende år, sagde Merkel på en pressekonference mandag sammen med sin vicekansler, Sigmar Gabriel.

Merkel understregede, at alle EU-lande må tage deres del af de mange, som i denne tid søger mod Europa.

- En fair fordeling af flygtninge baseret på solidaritet, sagde hun.

Den ungarske premierminister, Viktor Orbán, har sagt, at det ikke giver nogen mening at tale om et kvotesystem til fordeling af alle dem, der søger til Europa, hvis Schengen-området ikke kan beskytte sine ydre grænser.

Orbán mener i øvrigt, at migrationskrisen især er et tysk problem frem for et europæisk problem.

- Ingen vil blive i Ungarn eller i Slovakiet eller i Polen eller i Estland. Alle ønsker at komme til Tyskland. Vores opgave er bare at registrere dem, har han sagt.

Polen: Vi har potentiale til flere flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce