Planova indretter sig igen på overskud


Planova indretter sig igen på overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

INVENTAR: Første plus i fem år trods skuffende Shell-kontrakt
En kontrakt med Shell om inventarindretning af selskabets servicestationer i Europa og USA har ikke været så givtig for Planova Shop System i Svendborg som forventet, men alligevel har den sydfynske virksomhed nu for første gang i flere år præsteret et overskud.

Ganske vist beskedent - 1,4 millioner kroner - men tallet skal holdes op mod samlede tab i Planova på 25 millioner kroner de foregående fire år.

- Det er meget tilfredsstillende, og vores krisestyring, lad os bare kalde det såden, har virket. Det positive resultat skyldes en kombination af øget aktivitet, omkostningsreduktioner og en stor indsats fra medarbejdernes side, siger økonomidirektør Ulrich Holmbech.

Langvarig krisestyring

Reorganiseringen af virksomheden gik i gang i 2001 umiddelbart efter at sjællandske Striboldt Inventar var blevet fusioneret ind i Planova Shop System. På det tidspunkt skrantede det fynske selskab alvorligt. To år forinden havde man indrettet ny fabrik i Nordisk Kellogs forladte distributionscenter, men flere virksomhedsfunktioner lå fortsat spredt rundt omkring. I den samme periode mistede Planova pludselig Esso, som var en af virksomhedens helt store kunder.

Shell har skuffet

Derfor skabte det også glæde på den sydfynske virksomhed, da olieselskabet Shell forrige år i forbindelse med en beslutning om at modernisere sine servicestationer i både Europa og USA valgte Planova som leverandør af nyt butiksudstyr.

- Desværre har vi ikke haft så meget gavn af kontrakten endnu. De forventninger og håb, vi havde, står ikke mål med realiteterne. Det er gået betydeligt langsommere, end vi havde regnet med, men til gengæld kan vi glæde os over, at vores afsætning til købmands- og supermarkedssektoren er stigende, siger Ulrich Holmbech.

Træfabrikken lukket

Ca. halvdelen af Planovas produktion af butiksinventar går fortsat til oliebranchen, og selskabet har en eksportandel på ca. 60 procent.

Reorganiseringen af virksomheden førte sidste år til nedlæggelse af træproduktionen i Svendborg, og i stedet er snedkerifirmaet Kaleko blevet tilknyttet som underleverandør samtidig med at træproduktionen på et anlæg i Førslev på Sjælland er blevet opretholdt.

Måske køb i udlandet

Planovas ledelse går i løbet af efteråret i gang med at vurdere, om nogle arbejdsopgaver skal outsources til billigland, oplyser Ulrich Holmbech.

- Hidtil har vi udelukkende koncentreret os om at få styr på den interne struktur og skabe lønsomhed. Det er muligt, at vi i fremtiden skal købe visse komponenter i udlandet, men jeg tror ikke, at det i givet fald vil komme til at berøre beskæftigelsen her i Svendborg. Vi skal lave det, vi er gode til, og jeg tror, man kan komme et langt stykke vej gennem investeringer.

Foreløbig er økonomichefen også tilfreds med den forløbne del af 2004:

- Vi er ved særdeles godt mod. Vi følger budgetterne og lidt til, siger han.

Planova indretter sig igen på overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce